На Вінниччині через півроку у Держпраці пояснили підприємцю, що у травмуванні колесом він сам винний

Новини Вінниці / На Вінниччині через півроку у Держпраці пояснили підприємцю, що у травмуванні колесом він сам винний

Управління Держпраці у Вінницькій області повідомляє про завершення розслідування нещасного випадку, що стався на виробництві. В місті Калинівка, що у Вінницькій області, колесо комбайна впало на чоловіка і завдало тяжких травм.

В управління Держпраці у Вінницькій області завершили піврічне дослідження нещасного випадку, який стався у Калинівці. За висновками фахівців, у тому, що на підприємця впало колесо комбайну, яке його травмувало, він сам винен, адже не дотримувася правил безпеки. Чи покарають людину, з офіційного повідомлення не зрозуміло.

Як повідомляють у відомстві, «завершено розслідування: нещасний випадок із фізичною особою підприємцем визнано таким, що пов’язаний з виробництвом», та зазначають, що нещасний випадок стався о 20:00 23 липня 2019 року в місті Калинівка.

Підприємець А. Фалатюк знімав передне колесо зернозбирального комбайна «CAT LEXION 460». Нажаль, колесо, висота якого складає 1,7 метри, впало та травмувало чоловіка.

Лікарі діагнуствали у потерпілого «травми у вигляді закритого травматичного розриву лонного симфізу та правого крижового клубового з’єднання зі зміщенням». Зазначимо, що мова йде про пошкодження в тазостегновій ділянці.

«Комісією зі спеціального розслідування встановлено, що основна причина настання нещасного випадку: порушення п. 7.14.9 Правил охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва – виконання робіт з переміщення колеса зернозбирального комбайна без засобів механізації (спеціальних візків). А це тому, що підприємець не пройшов спеціального навчання та перевірки знань з охорони праці»,  - зазначають у Держпраці.

У зв’язку з тим, що нещасний випадок з підприємцем стався під час виконання трудових обов’язків, у робочий час даний нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. На ФОПа складено акт.

Також у Держпраці зазначають, що члени комісії зі спеціального розслідування мали зустріч з потерпілим, якому надали роз’яснення з питань, що виникли внаслідок нещасного випадку.

Фото з мережі інтернет