На Вінниччині через «неправильне» районування пообіцяли «заблокувати всі вибори»

Новини Вінниці / На Вінниччині через «неправильне» районування пообіцяли «заблокувати всі вибори»

Коязтинчани пообіцяли «заблокувати всі вибори», якщо питання щодо райцентру в Козятині Вінницькій області не вирішиться. Мешканці вважають, що їхнє промислове місто більше відповідає критеріям райцентру, ніж курортний Хмільник. Тож сподіваються на допомогу новопризначеного голови Вінницької ОДА Сергія Борзова.

Козятинчани пообіцяли «заблокувати всі вибори», якщо питання щодо райцентру в Козятині Вінницькій області не вирішиться. Мешканці вважають, що їхнє промислове місто більше відповідає критеріям райцентру, ніж курортний Хмільник. Тож сподіваються на допомогу новопризначеного голови Вінницької ОДА Сергія Борзова, якого під час зістрічі просто «взяли в облогу».

Про це повідомляє Козятин.RIA.

Зазначимо, що сьогодні відбувся візит очільника області Сергія Борзова до міста Козятин. Серед іншого підняли питання нового розподілу Вінницької області на райони.

Депутат Козятинської міської ради Надія Якімова запитала в гостя, якими критеріями керувався Кабмін, надаючи статус районного центру Хмільнику, а не місту обласного значення Козятину.

Голова Вінницької облдержадміністрації зазначив, що питанням займались його попередники, тож попросив прокоментувати ситуацію керівника профільного департаменту Вінницької ОДА Володимира Мережка.

Нажаль, відповідь, яку надав посадовець, виявилась не зовсім корректною.

Ось що розповідають місцеві журналісти:

«Відповідь директора департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінниччини не задовольнила козятинчан. Зокрема було сказано, що в Хмільнику населення 50 тисяч. На що один з присутніх зауважив: «Це мабуть 50 тисяч нарахували разом з відпочиваючими».

Доволі радикально висловилась з цього питання громадська активістка Ніна Чернега.

 «В Хмільнику немає 50 тисяч населення і немає тої промисловості і того бюджету. Я не знаю, чим ви керувалися насправді, але все, що ви сказали, люди вам відповіли, що це все фальш. Ми просимо і зобов’язуємо голову держадміністрації переглянути ці питання. Тому що буде збурення населення.  Ви ж не хочете, щоб в Козятині заблокували всі вибори?», - зазначила пані Ніна.

Губернатор порадив козятинчанам звернутися до суду, або до народного депутата по 13 округу Петра Юрчишина.
 

 

Марина Карабай

10 липня, 2020