На Вінниччині через численні порушення поліція вилучила техніку та врожай ТОВ, яке належить білоруському підприємцеві

Новини Вінниці / На Вінниччині через численні порушення поліція вилучила техніку та врожай ТОВ, яке належить білоруському підприємцеві

Під час досудового розслідування слідчі обласного главку поліції встановили, що товариство з обмеженою відповідальністю, засновниками якого є громадяни республіки Білорусь, незаконно обробляє понад 40 гектарів земель у Могилів-Подільському районі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, законних підстав та дозвільних документів на обробіток трьох земельних ділянок загальною площею 43 гектари у товариства не було. Його представники самовільно засіяли зазначену площу та 14 вересня намагались зібрати урожай.

Більш того, на частині території заборонялось сіяти, адже там розташовано об’єкт культурної спадщини.

Сільськогосподарська техніка, якою вчинялись протиправні дії, зокрема комбайн та трактор з причепом - затримані, також вилучена частина незаконно зібраного урожаю.

Наразі поліція проводить досудове розслідування у провадженнях розпочатих за ч. 2, ст. 197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки, що перебуває в охоронних зонах) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.

Макс Мельник

16 вересня, 2022