На Вінниччині частішають випадки сказу, а ліків обмаль: дефіцит існує на рівні країни

Новини Вінниці / На Вінниччині частішають випадки сказу, а ліків обмаль: дефіцит існує на рівні країни

У Жмеринському районі фахівці занепокоєні загостренням ситуації зі сказом. З початку року зареєстровано 7 випадків хвороби у домашніх і безпритульних собак та котів. Їх фіксували на території Барської міської, Северинівської, Копайгородської та Мурафської сільських громад. Є постраждалі люди. Натомість відсутня достатня кількість антирабічного імуноглобуліну у лікувально-профілактичних закладах, які надають спеціалізовану допомогу населенню..

На це 6 квітня звернули увагу на засіданні виконавчого комітету Барської міськради.

«Головна проблема боротьби зі сказом тварин – дефіцит антирабічного імуноглобуліну. Ліків не достатньо не лише у Вінницькій області, а й в Україні», - зазначають у мерії.

«Єдиним шляхом запобігання поширення сказу (за умови дефіциту антирабічного імуноглобуліну) є профілактичні щеплення тварин», – повідомив начальник Жмеринського районного управління ГУ ДПСС у Вінницькій області Микола Іванов.

В ході засідання досягли домовленості зі старостами округів щодо проведення спільної зі спеціалістами служби роз’яснювальної роботи про необхідність профілактичних щеплень серед тварин.

За результатами засідання створено надзвичайну протиепізоотичну комісію при виконавчому комітеті Барської міської ради.

Макс Мельник

7 квітня, 2023