На Вінниччині близько 30 ножових поранень 16-річна дівчина нанесла матері та кинула її труп у колодязь

Новини Вінниці / На Вінниччині близько 30 ножових поранень 16-річна дівчина нанесла матері та кинула її труп у колодязь

«Козятинською різницею» можуть охрестити 16-річну дівчину, яку підозрюють у вкрай жорстокому вбивстві матері. Труп 35-річної жінки з численними різаними ранами правоохоронці відшукали у колодязі водопостачання.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 9 жовтня до поліції щодо зникнення напередодні ввечері 35-річної жінки звернулася її свекруха.

Зазвичай, у таких випадках пошуки починаються після трьох діб. Цього разу зробили виключення. Свекруха була переконливою, запевняючи, що трапилося лихо.

Для пошуків залучили кінологічну службу. Під час обстеження території села Козятинської ОТГ правоохоронці натрапили на сліди крові біля колодязя центрального водопостачання сусіднього недобудованого будинку. Всередині вони відшукали тіло зниклої жінки, яке було прикидане камінням та старим одягом.

На підставі зібраних слідчо-оперативною групою поліції доказів під підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину потрапила неповнолітня дочка загиблої.

За попередньою інформацією слідства, під час сварки на кухні 16-річна дівчина нанесла матері близько тридцяти ножових поранень. Після цього на тачці донька вивезла тіло вбитої до нежитлового домогосподарства та  вкинула його в недіючий колодязь водопостачання. Аби приховати сліди злочину, зловмисниця прибрала в хаті, сховала свій закривавлений одяг та кухонний ніж. 

Підозрювану затримали в процесуальному порядку. Слідчі оголосили неповнолітній зловмисниці про підозру у вчиненні умисного вбивства відповідно до ч.1 ст.115 КК України.  

За вчинення такого злочину, кримінальна відповідальність настає з 14 років. 
Наразі вирішується питання про обрання зловмисниці запобіжного заходу – тримання під вартою. За вбивство матері їй загрожує до 15 років ув’язнення.

Макс Мельник

11 жовтня, 2021