На Вінниччині балотується кандидат від «Слуги Народу» з кримінальним минулим

Новини Вінниці / На Вінниччині балотується кандидат від «Слуги Народу» з кримінальним минулим

Сьогодні, 11 липня, у Вінниці відбулась прес-конференція кандидата в народні депутати Леоніда Майданевича, на які він заявив про причини відмови від балотування.

Сьогодні, 11 липня, у Вінниці відбулась прес-конференція кандидата в народні депутати Леоніда Майданевича, на які він заявив про причини відмови від балотування.

«Критично оцінивши стан речей в окрузі ми вирішили, що необхідно не розпорошувати голоси виборців та об’єднатися навколо єдиного кандидата, який готовий протистояти старій системі, тому я звернувся до ЦВК із заявою про відмову балотуватися в народні депутати», - заявив Леонід Майданевич.

Через свою відмову кандидат вирішив підтримати представника політичної партії «Слуга Народу», але після детального вивчення його біографії був шокований кримінальним минулим Олександра Коваля.

«До вашої уваги тут сьогодні приведу лише деякі факти, які докорінно змінили наше ставлення щодо кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Коваля Олександра. Коваль Олександр замовчав перед виборцями 17-го округу, що він в 2014 році притягувався до кримінальної відповідальності за ганебний вчинок – це використання, підроблених документів для отримання значної суми кредиту в «ІмексБанку»», - зазначив журналістам Леонід Майданевич.

Інший факт, про який Олександр Коваль не проінформував виборців 17-го округу – це те, що він є злісним боржником по кредитним зобов’язанням в кредитній спілці «Партнер». За словами Майданевича, саме така інформація стає відома кожному, якщо звернутися до автоматизованої системи виконавчих проваджень , адже саме там вказується, що Олександр Коваль систематично не виконує судові рішення, а тому кредитори змушені неодноразово звертатися до державних виконавців. Останній раз державні виконавці вже близько року не можуть «переконати» Коваля виконати судове рішення і повернути отриманий кредит.   

Леонід Майданевич говорить, що для нього є дивним, що Коваля підтримують депутати від БПП, зокрема Григорій Заболотний. Хоча сам кандидат Коваль має освіту в 11 класів та являється безробітним. Майданевич зазначає, що намагався особисто задати всі ці запитання Олександру Ковалю на зустрічі в окрузі, але той уникнув розмови і відповідей.

Також, Леонід Майданевич заявив про те, що всі відповідні документи про махінації та кримінальне минуле кандидата він надішле керівництву партії «Слуга Народу», для того, щоб вони ще до виборів зняти такого кандидата з виборів. Також спікер надав журналістам все матеріали в електронному вигляді, які підтверджують його публічні «звинувачення».