На Вінниччині апеляційний адмінсуд зобов'язав ТВК призначити повторні вибори сільського голови

Новини Вінниці / На Вінниччині апеляційний адмінсуд зобов'язав ТВК призначити повторні вибори сільського голови

Повторні вибори сільського голови в Уланові Хмільницького району на Вінниччині таки мають бути призначені. Так сьогодні вирішила колегія суддів Сьомого апеляційного адміністративного суду. Там розглянули апеляційну скаргу Уланівської сільської територіальної виборчої комісії про скасування рішення Вінницького окружного адміністративного суду.

Повторні вибори сільського голови в Уланові Хмільницького району на Вінниччині таки мають бути призначені. Так вирішила колегія суддів Сьомого апеляційного адміністративного суду. Там розглянули апеляційну скаргу Уланівської сільської територіальної виборчої комісії про скасування рішення Вінницького окружного адміністративного суду.

Судом першої інстанції було визнано протиправною постанову Уланівської сільської ТВК «Про визнання Голубенка Сергія Івановича обраним Уланівським сільським головою». Комісію оружний адмінсуд зобов'язав визнати вибори сільського голови такими, що не відбулися, та призначити повторні.

Справа в тому, що, як встановив суд, Уланівська сільська ТВК допустила порушення порядку голосування: на двох дільницях кількість бюлетенів була меншою за кількість виборців, зареєстрованих у списках.

"При ухваленні рішення колегія суддів 7ААС погодилась із висновками суду першої інстанції та брала до уваги п.6 ч.1 ст.280 Виборчого кодексу України, яким передбачено, що територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів приймає рішення про визнання виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі, сільського, селищного, міського голови такими, що не відбулися, та про призначення повторних виборів, якщо голосування у день голосування (день повторного голосування) було визнано недійсним або не було організовано і проведено відповідно до вимог ВК України на всіх виборчих дільницях відповідного виборчого округу", - йдеться у повідомленні пресслужби Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Таким чином, апеляційну скаргу Уланівської сільської територіальної виборчої комісії було залишено без задоволення, а рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 08 листопада 2020 року – без змін.

 

Сергій Маламура

18 листопада, 2020