На Вінниччині аграрій захопив дві ділянки із пам’ятками трипільців та бронзової доби

Новини Вінниці / На Вінниччині аграрій захопив дві ділянки із пам’ятками трипільців та бронзової доби

На Вінниччині до суду передано справу аграрія, який у Чечельницькому районі незаконно обробляв ділянку, що зберігає дві пам’ятки культурної спадщини трипільської та бронзової діб. Задля власного збагачення він не звертав уваги на охоронний статус.

На Вінниччині до суду передано справу аграрія, який у Чечельницькому районі незаконно обробляв ділянки, де відкрито дві пам’ятки культурної спадщини: трипільської та бронзової діб. Задля власного збагачення він не звертав уваги на охоронний статус.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області, Бершадська місцева прокуратура залучила спеціалістів Головного управління Держгеокадастру до проведення позапланової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель на території Чечельницького району.

Результати з’явилися швидко. Під час перевірки виявлено, що на території району незаконно обробляються дві земельні ділянки загальною площею понад 20 га, на яких розташовано поселення трипільської культури IV-III тис. до н.е. та могильник доби бронзи IX ст. до н.е.

На підставі складеного акту про порушення прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ч.2 ст.197-1 КК України за кваліфікацією самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель. Під час досудового розслідування з’ясовано, що розмір шкоди, який заподіяний державі, становить 123 тис. грн. Аграрію, що обробляв цю землю, оголошено про підозру. Обвинувальний акт направлено до суду.