На Вінниччині аферисти продають віртуальні дрова

Новини Вінниці / На Вінниччині аферисти продають віртуальні дрова

На Вінниччині, посилаючись на ДП «Бершадський лісгосп», через Інтернет продають по передоплаті дрова. Кошти покупці переводять, а от товар так і не отримують. У Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства попереджають, що це шахраї.  

На Вінниччині, посилаючись на ДП «Бершадський лісгосп», через Інтернет продають по передоплаті дрова. Кошти покупці гроші переводять, а от товар так і не отримують. У Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства попереджають, що це шахраї.  

У пресслужбі управління зазначають, що аферисти розміщують оголошення про реалізацію дров. Представляючись працівниками держлісгоспу, попередньо у різних месенджерах пропонують переказати кошти за лісопродукцію на приватні банківські карти.

Після оплати, зазвичай, зв’язок за цим номером телефону зникає, дрова не доставляються, а люди не можуть повернути собі перераховані гроші.

Оскільки за роз’ясненнями ошукані й обурені люди звертаються до держлісгоспу, в управлінні наголошують, що у ДП «Бершадський лісгосп» оплату за виписану лісопродукцію беруть винятково на підставі рахунків, виданих у бухгалтерії підприємства, у банках на розрахункові рахунки держлісгоспу.

Але не через приватні банківські картки, як шахраї.

Макс Мельник

17 листопада, 2020