На Вінниччині адміністраторку ігорного закладу звинувачують у шахрайстві та відмиванні доходів, а власника не згадують

Новини Вінниці / На Вінниччині адміністраторку ігорного закладу звинувачують у шахрайстві та відмиванні доходів, а власника не згадують

Із забороною ігорного бізнесу вінницькі правоохоронці періодично виявляють нелегальні заклади, вилучають техніку та оштрафують. А вже за кілька днів зали відновлюють роботу. Аби покарання було більш «суттєвим», схоже, на Вінниччині вирішили застосували іншу «схему». Щоправда, на лаву підсудних потрапила 25-річна жінка, яка скоріше за все є лише «виконавицею». Їй інкримінують «жахливі» статті. Про справжніх кураторів незаконного бізнесу навіть не згадується.

Із забороною ігорного бізнесу вінницькі правоохоронці періодично виявляють нелегальні заклади, вилучають техніку та оштрафують. А вже за кілька днів зали відновлюють роботу. Аби покарання було більш «суттєвим», схоже, на Вінниччині вирішили застосували  іншу «схему». Щоправда, на лаву підсудних потрапила 25-річна жінка, яка скоріше за все є лише «виконавицею». Їй інкримінують «жахливі» статті. Про справжніх кураторів незаконного бізнесу навіть не згадується.

Спочатку офіціоз. За повідомленням пресслужби Вінницької обласної прокуратури, передано до суду обвинувальний акт стосовно 25-річної жінки за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), що вчинене в особливо великих розмірах та у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України). Підготовлено документ Жмеринською місцевою прокуратурою.

«За даними слідства жителька одного з районів області розробила злочинну схему, згідно якої вона отримувала щомісяця від місцевих жителів в борг грошові кошти під вигадані банківські операції з обіцянкою подальшого їх повернення в короткі строки з прибутком у 100%, не маючи реального наміру повертати отримані кошти», - зазначається у релізі.

Так, все нагадує використання механізму фінансової піраміди, коли людям обіцяють «шалені» відсотки, а вони наче діти вірять у те, що миттєво казково розбагатіють… Але це хибне враження.

«Як наслідок, місцевий житель, будучи введеним обвинуваченою в оману, виходячи з довіри до неї та з помилкової впевненості в добросовісності її дій, упродовж 2019–20 років передав майже 1 млн 300 тис. грн, якими обвинувачена незаконно заволоділа.

Окрім цього, слідством встановлено, що в подальшому, обвинувачена, продовжуючи свої злочинні дії з метою отримання власного прибутку та надання вигляду правомірності володіння та користування коштами місцевого жителя всупереч Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», упродовж 2019–20 років здійснила їх легалізацію шляхом вчинення неодноразових фінансових операцій у виді грошових переказів на ставки в азартних іграх в мережі Інтернет, а всього легалізувала та використала таким чином грошові кошти у сумі майже 1 млн грн, отримавши при цьому сукупний виграш за зазначений період часу понад 1 млн  200 тис. грн, які надалі використала на ті ж цілі», - вказується в офіційній інформації.

Ключова фраза у релізі - ставки в азартних іграх. Отже, можна припустити, що жінка працювала адміністраторкою в ігорному залі, де приймала ставки від відвідувачів, які вірили у те, що обов’язково мають виграти. Тому вони давали кошти жінці, яка, зрозуміло, запевняла, що от-от виграш впаде нібито сніг влітку… Людина, яка є постраждалою у справі грала два роки, а потім «заявила», що її ошукали.   

Звісно, азартні ігри – зло, проти 25-річна обвинувачена далеко не «перша особа» в системі. Хоча саме вона відповідатиме на лаві підсудних.