На Вінниччині 3600 працівників можуть отримати компенсацію від держави за «вимушене безробіття»

Новини Вінниці / На Вінниччині 3600 працівників можуть отримати компенсацію від держави за «вимушене безробіття»

На Вінниччині підприємці почали звертатися до служби зайнятості за «карантинною» допомогою. 301 суб’єкт малого та середнього підприємництва Вінницької області вже подали необхідні для отримання компенсації документи до обласної служби зайнятості.

На Вінниччині підприємці почали звертатися до служби зайнятості за «карантинною» допомогою. 301 суб’єкт малого та середнього підприємництва Вінницької області вже подав необхідні для отримання компенсації документи до обласної служби зайнятості.

Відбулося і перше засідання, на якому прийняли рішення відносно виплат.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної державної адміністрації.

«У Вінницькому обласному центрі зайнятості 6 травня 2020 року відбулось засідання робочої групи по розгляду документів роботодавців щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Під час засідання було прийнято 7 позитивних рішень щодо виділення коштів роботодавцям малого та середнього бізнесу для здійснення виплат допомоги по безробіттю 438 працівникам», - йдеться в інформації.

Якщо позитивні висновки будуть винесені по інших зверненнях підприємців, то компенсацію за вимушене безробіття отримає 3600 осіб.

Зазначимо, що розмір виплат встановлюється за кожну годину скорочення робочого часу із розрахунку двох третин тарифної ставки/окладу, але він не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати – 4723 грн.

NaПарижі писав, що підприємцям "за чотири кроки" пропонують звернутися за компенсацією в службу зайнятості.