На Вінничччині пропонують телефонувати в поліцію та повідомляти про тих, хто повернувся із-за кордону

Новини Вінниці / На Вінничччині пропонують телефонувати в поліцію та повідомляти про тих, хто повернувся із-за кордону

На Вінниччині в об‘єднаних територіальних громада  туристів та заробітчан ще на минулому тижні просили звертатися до сімейних лікарів добровільно. З огляду на те, що інформація про прибуття із-за кордону з‘явилась, а от мандрівники ні, самоврядці пропонують інформувати про такі випадки до поліції.

На Вінниччині в об‘єднаних територіальних громада туристів та заробітчан ще на минулому тижні просили звертатися до сімейних лікарів добровільно. З огляду на те, що про прибуття із-за кордону не всі повідомляють, деякі самоврядці пропонують інформувати про такі випадки до поліції сусідів.

Зокрема, в Іванівській ОТГ, що на Вінниччині, оголошення з‘явилось ще не минулому тижні.

«Шановні мешканці! Медичні працівники звертаються з проханням до осіб, які повернулися та повертаються з-за кордону, повідомити про факт вашого прибуття медичних працівників закладу, який обслуговує ваш населений пункт, та забезпечити режим самоізоляції протягом 14 днів», - йдеться в інформації.

В Іванівській ОТГ не повідомляють про підозри та випадки зараження. А ось у Гніванській вже госпіталізували одну людину з підозрою на коронавірус. Самоврядці пообіцяли, що жителів будуть постійно інформувати та не приховуватимуть жодної інформації. 

За кілька днів на офіційному сайті з‘явилось прохання повідомляти про сусідів, які повернулись з-за кордону:

«Звертаємось до мешканців ОТГ! Якщо вам відома інформація стосовно громадян, які прибули на територію Гніванської ОТГ з інших країн впродовж останніх 14 днів і не дотримуються режиму самоізоляції, просимо повідомляти за телефоном 068 985 50** (чергова частина поліції) з метою недопущення  поширення вірусу в громаді. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ ГАРАНТУЄМО! Будьте свідомі та бережіть один одного!».

Виникає питання, чи не можуть самоврядці надати запит на пости перетину, щоб отримати інфорацію про мешканців їхньої громади. Адже погодьтесь, хвороба рано чи пізно відступить, а підозра на сусіда, який на тебе "доніс" у поліцію залишиться. Тож як житимуть люди далі і до яких конфліктів це призведе, покаже час.

Марина Карабай

23 березня, 2020