На Вінничччині депутати планують «під вибори» передати сільським громадам автівки для сімейних лікарів

Новини Вінниці / На Вінничччині депутати планують «під вибори» передати сільським громадам автівки для сімейних лікарів

Під місцеві вибори депутати Вінницької обласної Ради планують завершити передачу автомобілів RENAULT DUSTER медичним закладам області. Зазначимо, що придбання та передача автівок проходиться в рамках програми «Доступна медицина» за кошти державної субвенції, щоправда на умовах співфінансування.

«Під місцеві вибори» депутати Вінницької облради планують завершити передачу автомобілів RENAULT DUSTER медичним закладам області. Зазначимо, що придбання та передача автівок проходиться в рамках програми «Доступна медицина» за кошти державної субвенції, щоправда на умовах співфінансування.

«Управлінню спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області спільно з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації внести на розгляд сесії обласної Ради ... пропозиції щодо завершення передачі спеціалізованих автомобілів марки RENAULT DUSTER органам місцевого самоврядування області до 12 жовтня 2020 року», – йдеться в проєкті рішення Вінницької обласної ради.

Чимало медичних закладів Вінниччини вже отримали такі автівки. Наприкінці минулого року на RENAULT DUSTER пересіли медики сіл Дружелюбівка, Павлівка, Пиків в Калинівському районі. До початку карантину в нинішньому році автівки передали закладам охорони здоров‘я Могилів-Подільского (Бронниця та Озаринці) та Липовецького (Вахнівка, Приборівка, Козинці) районів.

Вже під час карантину, на початку липня «Дашівська амбулаторія ЗП-СМ» отримали автівку.

«Автомобіль буде  використовуватись для обслуговування жителів сільської місцевості Дашівської громади. Renault Duster є повнопривідними автомобілем з підвищеною прохідністю, що забезпечить можливість доїзду медиків до найвіддаленіших населених пунктів. Завдяки авто Renault Duster лікарі зможуть вчасно не лише надати медичну допомогу в разі такої потреби, але й проконсультувати та обстежити пацієнта, щоб попередити ускладнення чи захворювання», - йдеться на сайті Дашівської ОТГ:

Зазначимо, що вартість одного автомобіля становить майже пів мільйона гривень (а саме 532 тисячі). Необхідною умовою придбання було співфінансування 10% вартості автомобілів місцевими громадами.

Марина Карабай

5 серпня, 2020