На вінничан чекають «довгі» вихідні: як працюватимуть «Нова пошта», «Укрпошта» та банки

Новини Вінниці / На вінничан чекають «довгі» вихідні: як працюватимуть «Нова пошта», «Укрпошта» та банки

З карантином вінничани звикли до обмежень, а також стали більше користуватися різними поштово-кур’єрськими послугами. Попереду очікуються «довгі» вихідні, тому для багатьох важливо, як працюватимуть різні структури у цей час. Банки та пошти в Україні самостійно обиратимуть графік на різдвяні та новорічні свята. У розкладі роботи більшості поштових установ не вказано про «канікули» на початку січня. Тобто клієнтам вдасться забрати посилки, хоч і за зміненим графіком. Банки ж традиційно відпочиватимуть у офіційні святкові дні.

Загалом на зимові свята цього року українці відпочиватимуть у період із 25 по 27 грудня, з 1 по 3 січня, а також з 7 по 9 січня включно, що передбачено статтею 73 Кодексу законів про працю України. Графіки роботи банків та пошти враховують саме ці дати.

Графік роботи «Нової пошти» на Різдво та Новий рік

25-27 грудня компанія працюватиме за звичайним графіком. Розклад роботи відрізняється у різних відділень, точні графіки можна дізнатися на сайті «Нової пошти».

31 грудня відділення пошти працюватимуть за графіком суботи. Найчастіше це з 9 до 18 години.

1 січня відділення пошти та кур'єрська служба не працюватимуть. Посилки в поштомати теж не доставлятимуться. Але забрати відправлення, яке вже лежить у комірці, все одно можна.

3 січня відділення працюватимуть за графіком неділі. У більшості філій це передбачає роботу з 10 до 18 години.

7 січня на «Новій пошті» вихідний. Ситуація з поштаматами – така сама, як 1 січня.

Як працює «Укрпошта» на свята

25 грудня працюватимуть 132 чергові відділення. Їх список вже опублікувала пресслужба «Укрпошти». У Вінниці працюватимуть декілька відділень.:

просп. Коцюбинського,30  - 09:00 - 16:00 (без перерви), пл. Привокзальна,2  08:00 - 18:00 (без перерви), просп. Космонавтів,24  - 09:00 - 15:00 (без перерви), вул. Київська,50 - 09:00 - 15:00 (без перерви), вул. Cоборна,8 - 08:00 - 18:00 (без перерви), ДКВ, пл. Привокзальна,2 - 09:00 - 19:00.

1 січня «Укрпошта» має вихідний. Проте очікується, що деякі відділення чергуватимуть, офіційного списку поки що немає.

7 січня заплановано такий самий режим роботи, як і 1-го. У решту днів "Укрпошта" працює за звичайним графіком.

Графік для банків на новорічні свята

Фінансові установи в Україні можуть самостійно обирати розклад. Але є обмеження, пов'язані з роботою системи електронних платежів (СЕП). Її графік уже визначив НБУ (Національний банк України). Відповідно до його рішення:

1 та 2 січня – вихідні, СЕП працювати фактично не буде. Тобто навіть якщо якийсь банк вирішити попрацювати у ці дні, платежі "пройдуть" лише з 4 січня.

27 грудня, 3 грудня та 7 січня офіційні вихідні. Тому, незважаючи на можливість здійснювати платежі, більшість банків працювати все одно не буде.

У цьому банки зобов'язані забезпечити банкомати готівкою попри всі святкові дні. До речі, офіційний курс долара в Україні не змінюватиметься з 31 грудня до 4 січня.

Олег Верлан

22 грудня, 2021