На Великдень у Вінниці «солодким» дітям від ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали сенсори та тест-смужки для вимірювання рівня глюкози

Новини Вінниці / На Великдень у Вінниці «солодким» дітям від ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали сенсори та тест-смужки для вимірювання рівня глюкози

Перед кожним святом «солодким» маленьким вінничанам намагаються допомогти вінницькій філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ». Така підтримка дітей та їх батьків триває три роки. З нагоди Великодня хворим на цукровий діабет передали чергові подарунки.

Перед кожним святом «солодким» маленьким вінничанам намагаються допомогти у вінницькій філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ». Така підтримка дітей та їх батьків триває три роки. З нагоди Великодня хворим на цукровий діабет передали чергові подарунки.

«Три роки тому ми познайомилися з ГО «ДІА-Діти», дізналися про ті емоції, з якими стикаються дітки з діабетом, адже їм потрібно постійно моніторити рівень глюкози у крові. А процедура є болісною. Ми не могли стояти осторонь… Разом з «дієвими» жінками та депутатом обласної ради Дмитром Чаленком ми вирішили допомагати, щоб життя цих діток було кращим. Згодом приєдналося багато моїх колег по депутатському корпусу міської ради», - розповідає очільниця вінницької філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ», депутатка міської ради Алла Власюк.

За будь-якої нагоди вона з однодумцями намагаються купити та передати пристрої, які на певний час позбавляють болісної процедури для вимірювання цукру.

«Я долучилася до цієї справи два роки тому. Вважаю, що кожна людина має бути зацікавлена у допомозі іншим. Особливо, коли мова йде про діток. Якщо у наших силах хоча б інколи зробити їхнє життя кращім, ми маємо цим скористуватися», - пояснює мету допомоги волонтерка вінницької філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» Ірина Миронова.

На сьогоднішні у Вінниці, як ніде, намагаються піклуватися про «солодких» дітей. За словами заступниці очільниці вінницької філії ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» Світлани Хникіної, завдяки розумінню міського голови Сергія Моргунова, заступниці мера Галини Якубович і депутатського корпусу у Вінниці третій рік поспіль фінансується програма підтримки дітей з цукровим діабетом. Така програма є далеко не в кожному обласному центрі.

«Сьогодні дітям передали чотири сенсори для вимірювання рівні глюкози у крові, а також чотири упаковки тес-смужок. Завдяки цим сенсорам і смужкам діти протягом двох тижнів будуть позбавлені постійних проколів пальчиків для досліджень», - пояснює голова ГО «ДІА-Діти» Олеся Файденко.

Всього у Вінниці 133 дитини хворих діабетом І типу, з них 75 – в ГО «ДІА-Діти». Родини таких діток постійно потребують підтримки. 4 березня кожній з 34 дівчат ГО «ДІА-Діти» підготували солодкі подаруночки, а для 20-ти діток – прилади для моніторингу. Це означає, що в їх житті стане трішки менше болю, а у їх батьків – тривог.

Новини Вінниці / На Великдень у Вінниці «солодким» дітям від ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали сенсори та тест-смужки для вимірювання рівня глюкозиНовини Вінниці / На Великдень у Вінниці «солодким» дітям від ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали сенсори та тест-смужки для вимірювання рівня глюкозиНовини Вінниці / На Великдень у Вінниці «солодким» дітям від ГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» передали сенсори та тест-смужки для вимірювання рівня глюкози