На трасах Вінниччини будуватимуть «острівці безпеки»

Новини Вінниці / На трасах Вінниччини будуватимуть «острівці безпеки»

Оскільки з появою нового асфальтного покриття на дорогах водії збільшують швидкість своїх автівок та навіть не помічають, коли заїжджають у населений пункт, у Службі автомобільних доріг у Вінницькій області вирішили створювати в придорожніх селах «острівці безпеки» для пішоходів.

Оскільки з появою нового асфальтного покриття на дорогах водії збільшують швидкість своїх автівок та навіть не помічають, коли заїжджають у населений пункт, у Службі  автомобільних доріг у Вінницькій області вирішили створювати в придорожніх селах «острівці безпеки» для пішоходів.

Під час прес-конференції начальник САД у регіоні Ігор Корольчук зазначив, що на цю проблему почали звертати увагу від разу після ремонту доріг. Водії не зменшують швидкості з 120 км/год., тому вирішено застосувати певні міри.

«Це дорожні знаки і організація руху. Освітлення, острівці безпеки для пішоходів. Також острівці, які дозволяють зменшувати швидкість», - пояснив Ігор Євгенович.

За його словами, на околиці села Озеро Немирівського району, яке розташовано на трасі М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» вже облаштували перший «острівець безпеки».

Можливо, такі новації збережуть життя пішоходам, а водіїв привчать до поваги та уваги.

Макс Мельник

24 вересня, 2018