На Сонці сталась серія спалахів: очікується магнітна буря

Новини Вінниці / На Сонці сталась серія спалахів: очікується магнітна буря

Множинні спалахи вчені зафіксували на Сонці. Через них на Землі очікують магнітну бурю.

Про це повідомляє The Watchers.

Як зазначається, множинні спалахи класу М зареєстровані 24 грудня. Прогнози вказують на потенційні геомагнітні збурення з падаючим ударом. Тож магнітна буря очікується наприкінці дня 27 грудня.

За даними видання, за останню добу сонячна активність зросла до помірного рівня. Що стосується сонячної радіації, то потік електронів підтримується на нормальному або помірному рівні. Очікується, що такі умови збережуться до 27 грудня.

За останні 24 години параметри сонячного вітру були слабовозмущеннимі. Що стосується геомагнітного поля, то спокійні і нестійкі умови будуть переважати до кінця 27-го.

Нагадаємо, магнітні бурі - це події у зовнішній оболонці Землі, викликані взаємодією сонячного вітру з магнітосферою планети. Потоки заряджених частинок, що виходять від сонця, взаємодіють з магнітним полем Землі, викликаючи коливання і збурення.

Такі геомагнітні шторми здатні погіршувати самопочуття у метеозалежних людей, викликати полярні сяйва, збій у роботі електроніки, супутників зв'язку і навігації.

Олеся Рудницька

25 грудня, 2023