На скільки збільшили пенсії вінничанам - членам родин загиблих або померлих учасників бойових дій

Новини Вінниці / На скільки збільшили пенсії вінничанам - членам родин загиблих або померлих учасників бойових дій

Із 1 серпня Головним управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькій області перераховано пенсії членам родин військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час безпосередньої участі в АТО/ООС. Про це повідомляє пресслужба ГУ ПФУ в області.

Із 1 серпня Головним управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькій області перераховано пенсії членам родин військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час безпосередньої участі в АТО/ООС. Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОДА.

Загалом на Вінниччині пенсії перераховано 261 утриманцю загиблих годувальників по 222 пенсійних справах.

Як повідомляють у Пенсійному фонді, членам родин, які втратили годувальника, встановлено адресну державну допомогу до пенсії в розмірі, що не вистачає до 7800 грн. Якщо пенсію, у зв’язку з втратою годувальника, призначено на двох і більше членів сім’ї, допомога до пенсії встановлюється у сумі, не більшій 6100 гривень на кожного.

При цьому пенсійна виплата, обчислена на всіх членів сім’ї, виплачується в межах максимального розміру пенсій, визначеного ст. 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» 17120 грн.

У Вінницькій області середній розмір підвищення перерахованих пенсій склав 1946,70 грн. Додатково на виплату адресної допомоги щомісячно буде спрямовано 508,1 тис. грн.

Допомогу родини військовослужбовців, загиблих в АТО/ООС, отримуватимуть на постійній основі. За серпень її буде виплачено у вересні поточного року.

Сергій Маламура

2 вересня, 2020