На середину літа «Вінницяміськтеплоенерго» виконало дві третини від запланованих робіт

Новини Вінниці / На середину літа «Вінницяміськтеплоенерго» виконало дві третини від запланованих робіт

В уряді попередили українців про надскладний опалювальний сезон 2022/23 років. Натомість теплопостачальні підприємства виконують заплановані ремонтні роботи, не відстаючи від графіку. Так, у КП «Вінницяміськтеплоенерго» повідомляють, що підприємство до нового опалювального періоду вже виконало 66% ремонтних робіт від запланованих.

«Проведено реконструкцію 1,086 км теплових мереж у двотрубному прокладанні. Роботи з реконструкції виконали на ділянках за такими адресами: вул. Келецька, 88-90,94, просп. Коцюбинського, 29-30, вул. Некрасова, 17-19, вул. І. Богуна, 1-5, вул. Константиновича, 45, вул. Д. Майбороди, 15, вул. Хмельницьке шосе, 53, вул. В. Інтернаціоналістів, 18, вул. Визволення, 4.

Нині ремонтні бригади підприємства працюють на ділянках по вул. Магістратська, 60 та вул. Грушевського, 70 – вул. Магістратська, 67», - йдеться у повідомленні.

Окрім заміни аварійних мереж, працівники Вінницяміськтеплоенерго» протягом міжопалювального періоду здійснюють ремонт та технічне обслуговування обладнання всього великого комплексу теплового господарства, яке складається з котелень, центральних теплових пунктів (ЦТП), індивідуальних теплових пунктів (ІТП), теплових камер.

Станом на 12 липня згідно з графіком вже відремонтовано та проведено технічне обслуговування:

- на 28 котельнях з 48;

- на 44 центральних теплових пунктах ЦТП з 63;

- на 287 індивідуальних теплових пунктах (ІТП) з 419;

- проведено гідравлічні випробування на 172,61 км теплових мереж з 175,5 км у двотрубному виконанні;

- в 715 теплових камерах з 1445.

Для виконання деяких робіт тимчасово припиняється надання послуги з постачання гарячої води на будинки споживачів, адже без відключення від послуги проводити ремонтні роботи неможливо.

«Зауважимо, що важкі обставини, зумовлені війною, скоригували діяльність КП «Вінницяміськтеплоенерго», тому багато заходів з енергоефективності ми відклали і зосередились на заміні аварійних ділянок мереж та ремонті аварійного обладнання для сталого проходження наступного опалювального сезону. До реалізації проведення заходів по підвищенню енергоефективності повернемось після нашої Перемоги!

Підприємству вкрай необхідні кошти – розрахунок споживачів за отримані послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води, для того щоб виконати всі заплановані ремонтні роботи, ретельно підготувати весь теплопостачальний комплекс (котельні, ЦТП, ІТП) до наступного опалювального періоду, вчасно розраховуватись за спожиті ресурси, платити податки, виплачувати заробітну плату», - вказують на підприємстві.

Макс Мельник

12 липня, 2022