На повторних виборах в Уланові на Вінниччині переміг Олександр Крученюк, але голосування вже оскаржують у суді

Новини Вінниці / На повторних виборах в Уланові на Вінниччині переміг Олександр Крученюк, але голосування вже оскаржують у суді

На повторних місцевих виборах в Уланівській ОТГ Хмільницького району на Вінниччині, що відбулись у неділю, 24 січня, найбільше голосів набрав колишній заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк. Висувала його кандидатом партія ВО "Батьківщина".

На повторних місцевих виборах в Уланівській ОТГ Хмільницького району на Вінниччині, що відбулись у неділю, 24 січня, найбільше голосів набрав колишній заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк. Висувала його кандидатом партія "Батьківщина".

Нагадаємо, на виборах 25 жовтня О.Крученюк поступився діючому голові сільради Сергію Голубенку. Але через порушення на окремих дільницях суд зобов'язав ТВК оголосити в громаді повторні вибори.

Результати недільного голосування у Facebook оприлюднив один з кандидатів - Олександр Гоцуляк, якого висувала "Українська стратегія Гройсмана". За його даними, Олександр Крученюк набрав 2 900 голосів, сам О.Гоцуляк посів друге місце (2 600 голосів), переможець голосування 25 жовтня Сергій Голубенко, який балотувався від Європейської партії Миколи Катеринчука, цього разу опинився на третій позиції (1490 голосів). На четвертому місці - висуванець партії "За майбутнє" Олег Загребельний (217 голосів).

"В цілому день виборів пройшов майже без порушень, критичного нічого не було. Хочу подякувати всім учасникам процесу, подякувати Вам за підтримку, як я й казав, з громади я нікуди не діваюсь, буду працювати по її розвитку в мірі своїх сил. Як і перший раз, цей раз також не буду нічого оскаржувати, брати участь в судових процесах чи чомусь подібному. Всім бажаю здоров’я, миру та спокою", - зазанчає О.Гоцуляк.

Але не всі кандидати "змирилися" з результатами. Олег Загребельний попри, м'яко кажучи, невеликі шанси на перемогу, вже вирішив оскаржити вибори у суді. Про це NаПарижі розповів лідер перегонів Олександр Крученюк. Які аргументи наводить кандидат, поки не відомо, але очевидно, що ситуація в Уланові поки далека від розв'язки...    

Нагадаємо, повторні вибори в Уланові були під загрозою зриву, оскільки незадовго до дня голосування суд виніс рішення про скасування низки постанов місцевої ТВК, зокрема, щодо текстів виборчих бюлетенів.