На пляжі «Хімік» у Вінниці вбили пенсіонера. Поліція затримала підозрюваного

Новини Вінниці / На пляжі «Хімік» у Вінниці вбили пенсіонера. Поліція затримала підозрюваного

У Вінниці 3 жовтня неподалік пляжу «Хімік» у кількох метрах від берега Південного Бугу знайшли мертвим 70-річного містянина. Протягом доби оперативники встановили особу, причетну до вбивства пенсіонера. Підозрюваним вважають раніше судимого вінничанина, який 9 років провів за ґратами за вчинення тяжкого злочину.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, тіло мертвого чоловіка було знайдено близько 14.20. Під час огляду на тілі поліцейські виявили численні травми голови, гематоми, садна, які свідчили про його насильницьку смерть. За висновком судово-медичного експерта, смерть чоловіка настала в результаті відкритої черепно-мозкової травми. 

Визначивши коло спілкування загиблого, правоохоронці затримали підозрюваного. Попередня версія – загиблий зі знайомими на березі річки розпивав спиртні напої. Раптово між ним та одним з чоловіків – 61-річним вінничанином - виник ситуативний конфлікт. Зловмисник кілька разів приятеля головою об камінець. Після цього компанія розійшлась по домівках. Від отриманих травм чоловік, залишений напризволяще, помер.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого). За таке правопорушення передбачено до 10 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Макс Мельник

5 жовтня, 2021