На півдні Вінниччини помітили бурого ведмедя. Влада просить людей бути обачними

Новини Вінниці / На півдні Вінниччини помітили бурого ведмедя. Влада просить людей бути обачними

У південних регіонах Вінницької області неодноразово бачили бурого ведмедя, який бігав по ланам. Дика тварина невідомо як опинилась у цих місцях. Людей закликають бути обережними та не йти на контакт самотужки, а краще викликати поліцію…

«20-21 липня 2023 року, мешканцями Студенянської, Піщанської та Крижопільської громад був помічений бурий червонокнижний ведмідь, який рухався полями у бік Вапнярської громади», - зазначив Олександр Гаврилюк, голова Тульчинської РДА

Він закликав бути «обачними під час зустрічі з твариною» та пам’ятати, що «ведмідь бурий – це тварина, яка віднесена до Червоної книги України»!

«Під час виявлення ведмедя прохання зателефонувати 102 та головному мисливствознавцю філії Тульчинське лісомисливське господарство ДП «Ліси України» 0674308421 (Німий Олександр) і в жодному разі не приймати самостійних рішень щодо вилову тварини», - додав очільник району.

Звичне середовище для бурих ведмедів – це Карпатський регіон, а також північні райони Чернігівщини.

Зазначимо, минулого року вперше бурого ведмедя бачили у Чорнобильській зоні -   на території Чорнобильського біосферного заповідника.

Через повномасштабне вторгнення та бойові дії з 2022 років тварини, ймовірно, мігрували у безпечні лісостепові райони. Тепер шукають прихисток.