На перехресті перед Староміським мостом у Вінниці наступного року облаштують острівці безпеки

Новини Вінниці / На перехресті перед Староміським мостом у Вінниці наступного року облаштують острівці безпеки

У найближчій перспективі перехрестя вулиць Князів Коріатовичів та Оводова у Вінниці облаштують кількома острівцями безпеки. Такі нагальні міри пов’язані з ризиками для пішоходів потрапити під автівку після появи кругового руху та відмови від регулювання руху світлофорами.

До міського голови Сергія Моргунова звернулися вінничани з проханням повернути світлофорне регулювання руху на перехресті, адже пішоходи стали заручниками кругового руху. Долаючи дорогу, вони часто ризикують потрапити під машину.

«На сьогоднішній день, на зазначеному перехресті, в порядку експерименту запроваджено круговий рух. Департаментом енергетики, транспорту та зв'язку спільно з комунальним підприємством «Агенція просторового розвитку» проводився моніторинг ситуації, за результатами якого прийнято рішення щодо доцільності запровадження кругового руху на постійній основі.

На даний час планується реконструкція зазначеного перехрестя. В ході реконструкції буде передбачено будівництво центрального острівця, напрямних острівців та пішохідних переходів з влаштуванням острівців безпеки.

Зазначені заходи забезпечать безпеку руху пішоходів при переході проїзної частини на вищевказаному перехресті», - йдеться у відповіді міськради.

За інформацією з власних джерел NaПарижі, реконструкцію розпочнуть у наступному році.

Олег Верлан

23 жовтня, 2021