На Паралімпіаді-2022 Григорій Вовчинський з Вінниччини здобув чергову золоту медаль

Новини Вінниці / На Паралімпіаді-2022 Григорій Вовчинський з Вінниччини здобув чергову золоту медаль

Національна збірна України поставила золоту крапку у своєму виступі на зимових Паралімпійських іграх у Пекіні. У заключний день змагань наші спортсмени святкували перемогу в лижних гонках у відкритій естафеті 4х2,5 км. Отже, чергову золоту нагороду отримав і спортсмен з Вінниччини Григорій Вовчинський.

Як повідомляє НОК України, Дмитро Суярко (гайд Олександр Ніконович), Григорій Вовчинський, Василь Кравчук та Анатолій Ковалевський (гайд Олександр Мукшин) принесли Україні 11-те золото і загалом 29-ту медаль у Пекіні-2022. Відзначимо, що це абсолютний рекорд для України на зимових Паралімпіадах.

За загальним числом медалей ми перевершили показники Сочі-2014 та Турина-2006 (25). Крім того, Україна встановила історичний рекорд за кількістю "золота" (11). До цього найкращими Параіграми за нагородами найвищих проб для нас були Турін-2006 та Пхенчхан-2018 (по 7).

Загалом, на Паралімпіаді-2022 у Пекіні збірна України здобула 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових медалей. У підсумковому протоколі наші атлети посіли друге місце, поступившись лише Китаю.