На освітян Вінниці держава виділила менше коштів: чи вистачить на зарплати педагогам?

Новини Вінниці / На освітян Вінниці держава виділила менше коштів: чи вистачить на зарплати педагогам?

Урядовою постановою від 30 грудня для Вінницької міської територіальної громади доведену суму освітньої субвенції на 2023 рік. Вона значно менша, ніж торік. Аби педагогам вистачило на зарплату, у місті мають оптимізувати витрати.

Про це повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний

На засіданні виконкому міськради були затверджені зміни до бюджету територіальної громади на 2023 рік.

«Відтак бюджет за доходами тепер складатиме близько 6 млрд грн, а видатки визначені в сумі 6,4 млрд грн. Ці зміни будуть розглядати депутати міської ради на черговому засіданні», - зазначив він.

За словами А.Очеретного, на 2023 рік Вінницькій міській територіальній громаді освітня субвенція з державного бюджету доведена в обсязі 743,5 млн грн.

«Її обсяги зменшені порівняно з показниками минулого. В січні 2022 році обсяг освітньої субвенції був доведений на рівні 855,7 млн грн. Маємо недофінансування на 13% (112,2 млн.грн.)», - пояснив заступник мера, додавши, що саме ця субвенція є джерелом виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) та закладів професійно-технічної освіти (ПТО).

Тобто, це фактично стосується кожного педпрацівника, бо йдеться про скорочення ресурсу для їх зарплатні.

«Наразі фахівці департаменту освіти ВМР опрацьовують можливі шляхи оптимізації видатків на виплату заробітної плати педагогічним працівникам за рахунок коштів освітньої субвенції з держбюджету, враховуючи її зменшення», - зауважив посадовець.