На Одещині за тримали навідника іранських дронів

Новини Вінниці / На Одещині за тримали навідника іранських дронів

Співробітники СБУ затримали російського агента, який «наводив» удари по Одещині іранських дронів-камікадзе, які нині активно використовують росіяни.

Як повідомляє пресслужба СБУ, чоловік розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні, збираючи інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ, силових і правоохоронних структур, кількість особового складу та військової техніки.

Він також встановлював точні координати блок-постів і об’єктів критичної інфраструктури.

«У разі отримання розвідданих ворог планував їх використати для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами та дронами-камікадзе.

Для виконання ворожих завдань російський агент приховано спостерігав за об’єктами та маршрутами руху підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, здійснюючи їх фотофіксацію.

Отримані відомості передавав окупантам через анонімний Телеграм-канал, у вигляді «фотозвіту» та позначок на електронній карті з детальним описом «спостережень», - вказується у повідомленні.

У результаті спецоперації співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на спробі передачі закритих відомостей до рф. За даними слідства, зрадником є мешканець міста Рені, що на півдні Одещини. Його  завербували російські спецслужби після початку повномасштабного вторгнення. У затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами прихованого листування з російським куратором.

Наразі слідчі СБУ повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Новини Вінниці / На Одещині за тримали навідника іранських дронівНовини Вінниці / На Одещині за тримали навідника іранських дронівНовини Вінниці / На Одещині за тримали навідника іранських дронівНовини Вінниці / На Одещині за тримали навідника іранських дронів