На несанкціонованому кар’єрі поблизу Могилева-Подільського на Вінниччині стався зсув

Новини Вінниці / На несанкціонованому кар’єрі поблизу Могилева-Подільського на Вінниччині стався зсув

У межах Могилів-Подільської міської громади Вінниччини великими партіями незаконно добували пісок. Жодного спецдозволу ніхто не отримував. Наразі відомо, що у кар’єрі відбувся зсув «стінки», через що завалилися навіть сусідні зелені насадження. Під час перевірки екологами техніки та людей там не знайшли.

У Державній екологічній інспекції у Вінницькій області вказують, що рейдова перевірка до Могилева-Подільського здійснена через лист СБУ.

«В ході проведення перевірки виявлено несанкціонований кар’єр, в якому наявні ознаки користування надрами для видобування піску в значних розмірах. При обстеженні кар’єру встановлено, що внаслідок несанкціонованого видобутку стався зсув стіни кар’єру разом із зеленими насадженнями, що могло створити небезпеку життю, здоров’ю людей та довкіллю. На час обстеження техніка та особи, які здійснювали видобуток, були відсутні», - вказують у ДЕІ.

Тобто коли стався зсув і чи хтось постраждав, наразі не відомо.

В інспекції підтвердили, що спеціальний дозвіл на користування надрами на даному родовищі не видавався, а видобування здійснювалось самовільно в порушення статті 19 кодексу України про надра..

«Вбачаючи в даних діях ознаки кримінального правопорушення за ч.1 ст.240 ККУ, інспекторами на місце події була викликана слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції», - зазначають в інспекції.

Макс Мельник

25 листопада, 2021