На міжнародному фестивалі дитячого кіно дві роботи вінничан стали призерами

Новини Вінниці / На міжнародному фестивалі дитячого кіно дві роботи вінничан стали призерами

Вінничани «відзначились» на фестивалі дитячого кіно. Одразу дві роботи вінницьких аматорів стали призерами кінофестиваль International Chidren`s Film Festival NEXT.

Вінничани «відзначились» на фестивалі дитячого кіно. Одразу дві роботи вінницьких аматорів стали призерами кінофестивалю International Chidren`s Film Festival NEXT, який проводився в Одесі наприкінці жовтня.

В номінації «Краща операторська робота переможцем» став Вадим Потатуєв з відеороликом «Бережу життя залишаюсь вдома». Чоловік завдячує перемозі своєму синові, який виконав у фільмі головну роль.

«Відеоробота «Stay Home» «Бережу життя залишаюсь вдома»)  - моя та мого сина, який розробив половину сценарію та зіграв головну роль, стала призером International Chidren`s Film Festival», - написав  Вадим Потатуєв.

Якщо за цю роботу Вадим Потатуєв дякує своєму синові, то за ролик «Будь ЕКО свідомим», який на фестивалі відзначили в номінації «Актуальність теми», подяку від переможців отримав він сам.

Ось що написали на сторінці "продюсери" фільму:

«Чудова новина! Соціальний ролик «Будь ЕКО свідомим» переміг в категорії Аматорське кіно, в номінації "Актуальність теми" кінофестиваль International Chidren`s Film Festival NEXT.

Вітаємо учнів телевізійної школи Main People, які прийняли участь у зйомках! Також хочу висловити слова подяки нашому відеооператору Вадиму Потатуєву та сценаристу Тетяні Довгань», - йдеться в дописі телешколи.

Зазначимо, що фестиваль міжнародний, на ньому було дві програми українська та зарубіжна. Українська сторона була представлена 30 кінороботами юних аматорів з Києва, Вінниці, Дніпра, Одеси, Сум.

Зарубіжна програма фестивалю була представлена кінороботами з Ізраїлю, Норвегії, Бельгії, Великобританії й Ірану.

Переможцями зарубіжної програми стали такі фільми:

Номінація «Актуальність теми»: «Give It Back» («Віддай!»). Реж. Ruchama Ehrenhalt, Ізраїль.

Номінація «Кращий анімаційний фільм»: «Zara and the Others» («Зара ті Інші»). Реж. Nils Johan Lund, Bjørn Sortland, Норвегія.

Номінація «Кращий короткометражний фільм»: «Sub Zero» («Ничже Нуля»). Реж. Kiumar Sarshar, Іран.

Номінація «Кращий зарубіжний аматорський фільм»: «Making Sense» («Надаючи змісту»). Продюсер Saskia van Room, Великобританія.

Номінація «Краща операторська робота»: «Traces» («Сліди). Реж. Pins Sébastien, Бельгія.

Номінація «Краща акторська гра»: «Traces» («Сліди). Реж. Pins Sébastien, Бельгія.