На мітинг до Вінниці приїхали жителі села Сокіл із Чернівецького району: не хочуть приєднуватись до Бабчинецької ОТГ (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / На мітинг до Вінниці приїхали жителі села Сокіл із Чернівецького району: не хочуть приєднуватись до Бабчинецької ОТГ (ФОТО, ВІДЕО)

«Нам з ними не по дорозі» - так сьогодні на мітингу під стінами Вінницької ОДА та обласної ради відгукувались жителі села Сокіл Чернівецького району про можливе об’єднання із Бабчинецькою ОТГ.

«Нам з ними не по дорозі» - так сьогодні на мітингу під стінами Вінницької ОДА та обласної ради відгукувались жителі села Сокіл Чернівецького району про можливе об’єднання із Бабчинецькою ОТГ.

Люди кажуть, що із самого початку створення ОТГ планувалось, що вони приєднаються до Чернівецької громади, а нещодавно стало відомо про нібито «примусове» приєднання села до Бабчинецької ОТГ.   

«Ми у Чернівцях працюємо, там є опорна школа, є дороги, а в Бабчинцях взагалі нічого немає. Із 2015 року ми все робили по закону: ходили депутати, збирали підписи, проходили сесії. Все було нормально, а коли змінилась влада, ми почули, що нас уже приєднують до Бабчинець. Нам цього не потрібно, тому ми й тут», - кажуть мітингувальники.     

До людей вийшов директор Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування Олег Левченко. Він запросив ініціативну групу селян на перемовини в ОДА.  

«Це добре, що ви приїхали, не правда, що вас не чують. Вас чують. У понеділок представники адміністрації приїдуть в громаду, запросимо ще іншу громаду, усіх учасників процесу. Після цього обласна адміністрація буде приймати рішення. Але пам’ятайте, що зараз процедура затвердження перспективних планів інша – остаточне рішення буде ухвалювати Кабмін», - сказав О.Левченко.

За його словами, наразі в області є кілька громад із подібними конфліктними ситуаціями. З усіма ними тривають активні консультації та перемовини.   

Новини Вінниці / На мітинг до Вінниці приїхали жителі села Сокіл із Чернівецького району: не хочуть приєднуватись до Бабчинецької ОТГ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На мітинг до Вінниці приїхали жителі села Сокіл із Чернівецького району: не хочуть приєднуватись до Бабчинецької ОТГ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На мітинг до Вінниці приїхали жителі села Сокіл із Чернівецького району: не хочуть приєднуватись до Бабчинецької ОТГ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На мітинг до Вінниці приїхали жителі села Сокіл із Чернівецького району: не хочуть приєднуватись до Бабчинецької ОТГ (ФОТО, ВІДЕО)