На кордоні з Молдовою розпочне працювати новий відділ прикордонної служби

Новини Вінниці / На кордоні з Молдовою розпочне працювати новий відділ прикордонної служби

Завтра, 27 грудня, на українсько-молдовському кордоні відкриють новий відділ прикордонної служби "Цекинівка". Він запрацює на місці однойменної застави, яка призупинила роботу ще в 2003 році. З того часу там був лише інспекторський пост. Про це NaПарижі повідомила прес-секретар Могилів-Подільського прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова- Людмила Катеринич.

Завтра, 27 грудня, на українсько-молдовському кордоні відкриють новий відділ прикордонної служби "Цекинівка" . Він запрацює на місці однойменної застави, яка призупинила роботу ще в 2003 році. З того часу там був лише інспекторський пост. Про це NaПарижі повідомила прес-секретар Могилів-Подільського прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова - Людмила Катеринич.

За її словами, підрозділ буде охороняти ділянку протяжністю понад 20 кілометрів, а це вдвічі більше, ніж коли працювала застава. Тут нестимуть службу більше 40 прикордонників.

На облаштування нового відділу прикордонної служби з обласного бюджету виділено більше 200 тисяч гривень, ще 150 тисяч надала Ямпільська РДА. Усі роботи прикордонники виконали власними силами.

"В рамках фінансового забезпечення, яке нам надійшло, оновили будівлі адміністративно-житлово-господарського призначення, переобладнали мережу теплопостачання. Також збудували бокси для зберігання та обслуговування техніки", - сказала Людмила Катеринич.

За її словами, на цьому відділі прикордонної служби буде діяти два пункти пропуску річкового сполучення: місцевий і міждержавний.

Саша ГРИГОРОВСЬКА