На кордоні у Могилеві-Подільському затримали іноземців: за хабар двоє узбеків намагались потрапити до України

Новини Вінниці / На кордоні у Могилеві-Подільському затримали іноземців: за хабар двоє узбеків намагались потрапити до України

На пункті пропуску у Могилеві-Подільському правоохоронці задокументували двох іноземців, які пропонували хабар прикордонникам. За 2 тисячі доларів громадяни Узбекистану хотіли, щоб їх пропустили до України без зайвих запитань.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, 40-річний та 39-річний громадяни центральноазійської республіки - за 1000 доларів кожен - намагалися «домовитись» з прикордонниками про сприяння у незаконному в’їзді на територію України.

Злочин стався 25 січня в пункті пропуску «Могилів-Подільський — Отач». Під час співбесіди в зоні митного контролю, іноземці надали службовій особі разом із документами гроші, аби безперешкодно перетнути державний кордон на територію України.

Зловмисники затримані і поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За такий злочин правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.