На Херсонщині деокуповано 46 населених пунктів: є зруйновані на 90% села

Новини Вінниці / На Херсонщині деокуповано 46 населених пунктів: є зруйновані на 90% села

Вже місяць як заявлено про деокупацію Херсонщини. Проте виконання заяви влади військові бачать під іншим кутом. Адже є як політична, так і практична складова. Для Києва принципово довести західним партнерам спроможність при обмеженому ресурсі озброєння звільняти території, а для Москви втрата Херсона означатиме потужну іміджеву поразку перед своїм населенням та нечисленними друзями, адже у «крок доброї волі» вдруге росіяни не повірять. Тому битви за цей регіон стануть завзятими. Наразі певний успіх мають ЗСУ.

Виконувач обов'язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій сказав, що нині деокуповано 46 населених пунктів, переважно на півночі регіону, але населенню все одно бажано евакуюватися до безпечніших регіонів до повного звільнення області.

«На Херсонщині сьогодні вже деокуповано 46 населених пунктів, більша частина – це на півночі, яка межує із Дніпропетровською областю та трохи на півдні, на кордоні з Миколаївською областю», - пояснив посадовець.

За словами Бутрія, на деокупованій території «є села, які практично зруйновані на 90% - вони і сьогодні перебувають під постійним обстрілом, населення переважно виїхало».

На брифінгу 1 серпня в.о. глави ОВА наголосив, що ситуація в Херсонській області критична.

«Щоб убезпечити себе, я… рекомендую евакуюватися на більш безпечні території до звільнення області», - додав Бутрій.

Олег Верлан

1 серпня, 2022