На Харківщині звільнили 7 населених пунктів

Новини Вінниці / На Харківщині звільнили 7 населених пунктів

Попри відносну оперативну паузу на фронтах українські захисники продовжують звільняти території. Зокрема, у Куп'янському районі Харківської області за кілька днів звільнено 7 населених пунктів. Загалом на Харківщині досі окупованими залишаються 1,5% території.

До повного звільнення регіону українським воїнам залишається вибити загарбників станом на 21 жовтня із 25 населених пунктів Харківщини. Про це Суспільному повідомили у Харківській обласній військово-цивільній адміністрації.

«Збройні сили України звільнили сім населених пунктів у Куп'янському районі Харківщини. Таким чином, кількість звільнених від російської окупації населених пунктів Харківської області збільшилася до 551. Нині під окупацією лишається близько 1,5% території Харківщини», – йдеться у повідомленні.

Водночас на Херсонщині деокуповано вже 88 населених пунктів.

Усі звільнені міста й села поволі повертаються до життя. Там, де поки що відсутнє електропостачання, за державний кошт створюється резерв обладнання та палива для альтернативних джерел енергії. Також закуповуються засоби індивідуального обігріву для жителів громад.

Нагадаємо, найбільш важка ситуація є на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де окупанти переважають у живій силі та техніці. Натомість на правому берегу Дніпра росіяни готуються до «від’ємного наступу», судячи з евакуації.

Олег Верлан

21 жовтня, 2022