На Харківщині виявлено понад десять катівень російських окупантів

Новини Вінниці / На Харківщині виявлено понад десять катівень російських окупантів

На звільненій частині Харківської області правоохоронці виявили щонайменше десять катівень російських окупантів. Про це на брифінгу заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Можу на сьогодні говорити про наявність як мінімум 10 катувальних камер. Дві катувальні в місті Балаклії: перша - на території відділу поліції, де в камерах знаходилося близько 40 осіб. Термін перебування там від 7 до 48 днів. Одна з камер була для жінок, там сиділо 8 жінок», - заявив він.

Клименко повідомив, що в камері були відсутні санітарно-гігієнічні умови, а людей виводили в туалет із мішками на голові.

«Друга катівня - у друкарні, вона була набагато жорстокішою. На територію друкарні було завезено чотири бокси з будівлі суду і людей тримали у прозорих боксах цілодобово протягом багатьох днів», - розповів голова Нацполіції.

Він додав, що місто Ізюм знищено практично вщент.

«На території міста виявлено 6 катівень: у ЦПАУ, у будівлі СБУ, поліції, прокуратури тощо, де ми також документуємо злочини ворога», - розповів Клименко.

За його словами, катівні також були у селищі Гракове та місті Вовчанськ.

Нагадаємо, у Міноборони України повідомили, що руйнування, які завдали окупанти в Ізюмі Харківської області, можна порівняти за масштабами з руйнуваннями в кількох Бородянках, а за кількістю жертв - мінімум із двома Бучами Київської області.

Олег Верлан

16 вересня, 2022