На Калинівщині упіймали серійного крадія, що розібрав залізничну колію

Новини Вінниці / На Калинівщині упіймали серійного крадія, що розібрав залізничну колію

На території Калинівського району монтер залізниці виявив, що невідомі розібрали частину залізничної колії. Щоправда, поїзди по ній не курсували. Ця колія між Калинівкою й Турбовом була недіючою. Згаданий працівник, здійснюючи вранці обхід, раптом побачив, що неподалік села Лісова Лисіївка з неї зникли металеві з'єднання й костилі. Він відразу повідомив про цей факт правоохоронцям. За якийсь час неподалік того місця затримали підозрюваного у крадіжці – 53-річного мешканця Липовецького району. Як з'ясувалося, на «справу» він відправився на легковику Mercedes. У салоні й багажнику патрульні й виявили металеві деталі, які зникли з колії.

На території Калинівського району монтер залізниці виявив, що невідомі розібрали частину залізничної колії. Щоправда, поїзди по ній не курсували. Ця колія між Калинівкою й Турбовом була недіючою. 

Згаданий працівник, здійснюючи вранці обхід, раптом побачив, що неподалік села Лісова Лисіївка з неї зникли металеві з'єднання й костилі. Він відразу повідомив про цей факт правоохоронцям.

За якийсь час неподалік того місця затримали підозрюваного у крадіжці – 53-річного мешканця Липовецького району. Як з'ясувалося, на «справу» він відправився на легковику Mercedes. У салоні й багажнику патрульні й виявили металеві деталі, які зникли з колії.

Їх він відкрутив за допомогою нехитрого інструменту, який спеціально брав з собою.

«Він зізнався, що у такий спосіб вирішив підзаробити, і викрадене віз у пункт прийому металобрухту. Під час перевірки з’ясувалось, що правопорушник причетний до 5 аналогічних крадіжок, вчинених протягом останніх двох місяців. Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб). За таке правопорушення передбачено покарання до 5 років ув’язнення», – зазначають у відділі комунікації поліції Вінниччини.

Як повідомляв NaПарижі, наприкінці жовтня на Жмеринщині четверо юнаків також розібрали залізничну колію.

Юрій Ярмощук

13 листопада, 2018