На Донеччині через танковий обстріл загинув військовий Сергій Байдалюк з Вінницької області

Новини Вінниці / На Донеччині через танковий обстріл загинув військовий Сергій Байдалюк з Вінницької області

Унаслідок танкового обстрілу 5 серпня на Донеччині обірвалось життя 25-річного Сергія Байдалюка з Калинівської громади Вінниччини.

«Народився Сергій Байдалюк 14 травня 1997 року у селі Нова Гребля Калинівського району. Тут пройшло його дитинство та шкільні роки. Односелеці згадують Сергія як світлу та щиру людину, гарного та вірного товариша, який вмів дарувати людям радість.

Після закінчення школи Сергій навчався на зварювальника у Вінницькому профтехучилищі №5, потім проходив строкову службу.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України юнак щиро вболівав за долю України й, не очікуючи на повістку, добровольцем пішов у військкомат», - повідомляють у Калинівській міськраді.

Як кажутьь побратими Героя, Сергій загинув під час танкового обстрілу, коли кинувся рятувати поранених рашистами однополчан. У загиблого залишилися мама, брат, наречена, з якою так і не судилося побратися.

Поховають Сергія Байдалюка у с. Стрижавці.

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас. Хай Господь дарує Царство Небесне та вічний спокій його душі.