На Донбасі загинув військовий Микола Кушта з Вінниччини

Новини Вінниці / На Донбасі загинув військовий Микола Кушта з Вінниччини

Сьогодні, 28 грудня, у Сосонці Вінницької області живим коридором вшанували пам'ять загиблого 41-річного Миколи Кушти. Військовий загинув 19 грудня під час виконання службових обов'язків поблизу населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області.

Про це повідомляє Стрижавська територіальна громада.

«У п'ятницю, 29 грудня, о 09:30 відбудеться заупокійна літургія у храмі Архістратига Михаїла (вул. Прибережна). Там і відбудеться церемонія прощання», - йдеться у повідомленні.

Народився Микола 20 травня 1982 року в Сосонці у багатодітній родині. Закінчив Сосонський ліцей. Працював на виробництві металопластикових вікон та будівельником.

3 січня 2023 року Миколу Кушту призвали до лав Збройний сил України. Воював в Авдіївці та під Бахмутом. Навесні отримав осколкове поранення в стегно, після лікування знову повернувся на фронт. Був солдатом, служив старшим механіком-водієм 1 механізованого відділення 1 механізованого взводу механізованої роти військової частини А2960.

«У Миколи залишилася мама Надія, два брати – Олександр, який воює на Херсонському напрямку, та Станіслав, сестри Любов і Віра, дружина Наталія і 5-річний син Володимир. Микола був надзвичайно позитивний, працьовитий, добрий і щирий. Любив і цінував свою родину. Тож щиро співчуваємо рідним та близьким. Це глибокий біль і спільна втрата», - зазначають у громаді.

Світла й вічна пам’ять Герою!

Олеся Рудницька

28 грудня, 2023