На День Європи у Вінниці змагатимуться черлідерки з різних міст України

Новини Вінниці / На День Європи у Вінниці змагатимуться черлідерки з різних міст України

Перший Всеукраїнський чемпіонат груп підтримки команд з американського футболу пройде у Вінниці на День Європи. На стадіоні центрального міського парку 19 травня змагатимуться 8 українських команд з черлідингу. Розпочнеться VINNYTSIA CHEER CUP об 11 годині.

Перший Всеукраїнський чемпіонат груп підтримки команд з американського футболу пройде у Вінниці на День Європи. На стадіоні Центрального парку 19 травня змагатимуться 8 українських команд з черлідингу. Розпочнеться VINNYTSIA CHEER CUP об 11 годині.

За словами організатора VINNYTSIA CHEER CUP та тренера групи підтримки Вінницьких Вовків - Vinnytsia Wolves Юлії Андріященко, ідея організувати такі змагання виникла ще в минулому році. Але тоді думали, що це поки не підсилу.

«Чемпіонат буде лише серед груп підтримки команд з американського футболу. Для змагань розробили критерії оцінювання, які на мою думку найвдаліше та найоб’єктивніше допоможуть обрати кращу команду підтримки. Оцінювати виступи будуть за трьома блоками критеріїв: «техніка» (виконання стилю та навичок, виконання елементів, підтримки, станти, піраміди), «хореографія» (складність, музичність, побудови, візуальні ефекти), «оцінка програми в цілому» (загальне враження, синхронність, чистота виконання). Запросили суддів з Федерації черлідингу та чир-спорту в Україні європейського рівня. Тому чекаємо від них повної об’єктивності», - розповіла Юлія Андріященко.

За словами дівчини, на чемпіонаті зупинятися не збираються, уже планують зробити спільний кемпінг із запрошенням професійних тренерів, що допоможе розвитку цього спорту.

«Хочеться ділитися інформацією, яку дізнаємося на тренінгах та конгресах. І так як у нас спільна мета, то чому б не втілювати усі плани теж разом? Ще одна причина, чому потрібно розвивати цей спорт, це той факт, що деякі команди почали виховувати підростаюче покоління в цьому напрямку. Потрібно показати дітям, що у їх спорті є майбутнє. І власним прикладом довести, наскільки це видовищно та цікаво, а головне – це виховує лідерські якості та впевненість у собі», - зазначила лідер вінницьких черлідерок.

Нагадаємо, Vinnytsia Wolves Cheerleading Team була створена у Вінниці в 2013 році, і офіційно є першою групою підтримки у місті. Команда визнана кращою групою підтримки з американського футболу в Україні на чемпіонаті ULAF. Також наші дівчата є призерами змагань з неолімпійських видів спорту Ukrainian Combat Games 2016 року.

Фото зі сторінки Vinnytsia Wolves Cheerleading Team у Facebook.