На день міста вінничани отримали безкоштовний громадський транспорт, для багатьох це стало сюрпризом

Новини Вінниці / На день міста вінничани отримали безкоштовний громадський транспорт, для багатьох це стало сюрпризом

Сьогодні вінничани стикнулись з тим, що валідатори у транспорті заблоковані. Напис «Перевірка оплати проїзду» не зупинив свідомих мешканців міста. «просунуті» користувачі «купили квиток» за допомогою мобільного, і розчаровані слухали повідомлення водія про безкоштовний проїзд.

Сьогодні вінничани стикнулись з тим, що валідатори у транспорті заблоковані. Напис «Перевірка оплати проїзду» не зупинив свідомих мешканців міста. «просунуті» користувачі «купили квиток» за допомогою мобільного,  і розчаровані слухали повідомлення водія про безкоштовний проїзд.  

Сьогодні проїзд у міському транспорті безкоштовний.

«Згідно рішення виконкому Вінницької міської ради від 03.09.2020 р. №1756, з нагоди відзначення Дня міста Вінниці КП «Вінницька транспортна компанія» 12 вересня 2020 року буде здійснювати безкоштовне перевезення пасажирів трамваями, тролейбусами та автобусами в звичайному режимі руху. Міська влада через департамент енергетики, транспорту та зв'язку має відшкодувати перевізнику втрати доходів від безкоштовного перевезення. Орієнтовна сума, зазначена у рішенні виконкому, становить 211 538 грн», - йдеться в інформації.

Витрати із загальної міської «казни» вінничани сприймають із задоволенням.

«Дрібниця, але приємно»,  - зазначила одна із пасажирок у тролейбусі.

Інша ж телефоном розповіла своїм знайомим, що вже вдвічі скористалась транспортом, тож вже зекономила 8 гривень, і планує ще покататися і «пройтись» магазинами, щоб зробити «економні» покупки.

Та більшості вінничан таку ініціативу сприймають, як належне. Кататися містом зайвий раз не планують. Кажуть не такий зараз час.