На честь Дня народження Леонтовича у Вінниці майже тисячу людей одночасно заспівають "Щедрика"

Новини Вінниці / На честь Дня народження Леонтовича у Вінниці майже тисячу людей одночасно заспівають "Щедрика"

Завтра, 13 грудня, у Вінниці хори та виконавці з різних регіонів України зберуться на площі Шевченка аби виконати легендарний "Щедрик". Всесвітньо відому композицію заспівають з нагоди 140-річчя від дня народження видатного композитора Миколи Леонтовича.

Завтра,13 грудня, у Вінниці хори та виконавці з різних регіонів України зберуться на площі Шевченка аби виконати легендарний "Щедрик". Всесвітньо відому композицію заспівають з нагоди 140-річчя від дня народження видатного композитора Миколи Леонтовича.

 Як повідомили в Вінницькій ОДА, флешмоб запланований на 14.00 год.

Раніше NaПарижі повідомляв, що Вінниччині висадили "Діброву Леонтовича"

Крім того, в рамках відзначення 140-річчя від дня народження Миколи Леонтовича у селі Суворовське, що в Тульчинсьому районі, відкрили пам’ятник автору "Щедрика", а у Вінниці - погруддя.

Також протягом трьох днів - з 11-го по 13-е - на Вінниччині відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва, який також присвячений 140-й річниці з дня народження Миколи Леонтовича. В ході мистецького дійства хорові колективи з різних областей держави -- професійні та аматорські – виконають понад сто його творів.

Саша ГРИГОРОВСЬКА