На базі ВНТУ відбудуться Міжнародні інженерні змагання EBEC від BEST Vinnytsia

Новини Вінниці / На базі ВНТУ відбудуться Міжнародні інженерні змагання EBEC від BEST Vinnytsia

Студентська організація BEST Vinnytsia 22-26 листопада вкотре проведе один із етапів європейських інженерних змагань серед студентів Вінницького національного технічного університету в молодіжному центрі «Квадрат».

Як повідомляють в організації, BEST (Board of European Students of Technology) або Рада студентів технічних університетів Європи – неприбуткова, неполітична, нерелігійна та постійно зростаюча волонтерська організація, яка разом з іншими 92-ма осередками із 34-ьох країн Європи створює добре організовану, потужну, молоду та інноваційну студентську мережу, що динамічно зростає завдяки співпраці з різноманітними університетами і компаніями. Основним пріоритетом організації є розвиток студентів та розкриття їх потенціалу за допомогою співпраці на міжнародному рівні. 

EBEC (European BEST Engineering Competition) – це змагання між студентами технічних університетів Європи, що започатковані організацією BEST у 2002 році. Їх мета – відкриття інжених здібностей у кожному, надання можливості студентам проявити свою креативність та нестандартне мислення. Участь в EBEC допомагає розвивати свої вміння та реалізувати ідеї завдяки співпраці з компаніями та спілкуванню з європейською спільнотою. Узагалі головна ціль EBEC – це покращення і розвиток новітніх технологій у Європі, та в Україні включно, створюючи сприятливі умови для цього.

Змагання EBEC відбуваються у двох категоріях. Перша - Team Design. Це категорія, де задачі вирішуються практично. Основне її завдання – створення пристрою з обмежених ресурсів, котрий буде відповідати певним характеристикам.

У даній категорії учасники матимуть змогу показати свої конструкторські та інженерні знання. Прикладом виконаного завдання може бути: макет розвідного мосту, прототип підйомного крану.

Друга категорія - Case Study. В ній учасники розглядають аналітично проблеми комплексних бізнес-ситуацій, а потім відшуковують найбільш ефективний варіант їх вирішення. Прикладом такого завдання може бути розробка нового стартапу чи створення плану поліпшення транспортного сполучення в місті. 

    EBEC має три етапи:

  1. EBEC Local: локальні етапи проходять в університетах, при яких існують локальні осередки BEST. Переможці з кожної категорії переходять на наступний рівень.
  2. EBEC Ukraine: національний етап відбувається в межах однієї країни, у даному випадку в Україні, й організовується одним із локальних осередків BEST у ній. Переможці національних етапів продовжують змагання у своїй категорії за місце у фіналі.
  3. EBEC Final: 120 найкращих команд із 34-ьох країн борються за титул "Найкращий Інженер Європи" в міжнародному фіналі. Найуспішніші студенти, що представляють найкращі університети Європи, збираються, щоб 10 днів працювати над різними завданнями в багатокультурному середовищі. Під час змагань учасники мають змогу познайомитися з людьми з різних культур, побачити нове місто та зустрітися з представниками провідних компаній на Ярмарці Кар'єри, що проходить в останній день.

Більше інформації у Facebook.

Олеся Рудницька

18 листопада, 2021