На "автоізоляції": поки про міжобласні перевезення дискутують, про автобуси у деяких приміських селах Вінниччини починають забувати

Новини Вінниці / На "автоізоляції": поки про міжобласні перевезення дискутують, про автобуси у деяких приміських селах Вінниччини починають забувати

Поки активно дискутується проблема відновлення міжобласного сполучення, виявляється, що на Вінниччині й внутрішньообласне відновлене далеко не повністю. І наша область у цьому питанні, вочевидь, не виняток, бо проблеми перевізників-пасажирів-доріг-вартості квитків однакові для всієї України.

Поки активно дискутується проблема відновлення міжобласного сполучення, виявляється, що на Вінниччині й внутрішньообласне відновлене далеко не повністю. І наша область у цьому питанні, вочевидь, не виняток, бо проблеми перевізників-пасажирів-доріг-вартості квитків однакові для всієї України.

Лише на одній автостанції Вінниці журналіста NаПарижі запевнили, що всі приміські та внутрішньообласні маршрути, які мали відновитися ще з 22 травня, нині курсують за графіком. Це - автовокзал Східний. Пощастило тим пасажирам, хто користується його послугами...

Але це, якщо вірити диспетчеру. А якщо зайти на сайт bus.com.ua, то "неозброєним" оком видно, що, наприклад, 1 і 2 червня, там "тимчасово не курсують" рейси до Нової Прилуки, Липовця та Турбова.

Але, скоріш за все, у цих населених пунктах може бути транзитне сполучення. Адже переважна більшість рейсів, все ж, працює. А ось, наприклад, для жителів Пеньківки, Бруслинівки, Супрунова та Підлісного Літинського району досі триває вже не "само", а примусова "автоізоляція", бо навіть після того, як робочі місця для більшості з них у Вінниці відкрились, дістатися до обласного центру вони не можуть. Рейси до цих сіл досі не відновлені. За неофіційною інформацією, перевізнику просто не вигідно возити два десятки "сидячих місць" по жахливій дорозі. Автобуси, кажуть водії, доводиться ремонтувати ледь не після кожного рейсу. До карантину маршрут хоч якось окуповувався у п'ятницю та неділю, коли вільними бували хіба що місця у водія на колінах. А із тільки "сидячими місцями", зрозуміло, що довго той "ПАЗик" по тій дорозі не наїздить...   

І це далеко не єдині села у Вінницькій області, яким не так вже далеко до міста, але доїхати до нього місцеві поки не можуть. Щоправда, на Центральному вокзалі диспетчер так і не зміг порахувати, скільки таких маршрутів, поки що, не відкрилось. Але це можна легко зробити на тому ж таки сайті з онлайн-продажу квитків. Тільки станом на 1 червня із цієї автостанції "тимчасово не курсує" 10 внутрішньообласних рейсів. Ще більше значаться як "відмінені".

У диспетчерській Західного автовокзалу повідомили, що на сьогодні від них їздять уже всі внутрішньообласні рейси. Вчора, кажуть, ще не було автобуса до Шаргорода. Точніше, всі приїздять на платформу, але це не означає, що всі вони відправляються. Водії зачасту нарікають, що три - чотири пасажири вони не повезуть. І їх теж зрозуміти можна. Із цього автовокзалу, кажуть, дуже багато "щільних" рейсів, що їздять кожних 15-30 хвилин. От їх і намагаються трохи "розщільнювати".  

Але на всіх вінницьких автостанціях запевняють: умови для перевезень, в тому числі протиепідемічні, вони забезпечують. Справа за перевізниками. Можна додати: ще й за тими, хто відповідає за стан так званих доріг до тих сіл і містечок, жителі яких так і залишаються на "жорсткому" карантині.