На аукціоні за Гайсинський спиртзавод переможець запропонував у 4,6 рази більше за стартову ціну

Новини Вінниці / На аукціоні за Гайсинський спиртзавод переможець запропонував у 4,6 рази більше за стартову ціну

СТ «Полігональ» 18 жовтня виграло на аукціоні право придбати єдиний майновий комплекс Гайсинського спиртзаводу (підрозділу ДК «Укрспирт») за 85 млн грн. Це в 4,6 раза перевищує стартову вартість 18,54 млн грн.

Відповідні підсумки торгів між трьома учасниками оприлюднено на сайті онлайн-майданчику «Прозорро.Продажі» у вівторок. Окрім київської «Полігоналі», ТОВ «Корпорація Скіф-96» (Гайсин) запропонувало за спиртзавод 85 млн грн (на 0,1 грн менше за підсумкову ціну лота), а ТОВ «Таймкол» (Київ) – 52 млн грн.

Згідно з Єдиним держреєстром юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром ВО «Полігональ» зі статутним капіталом у тисячу гривень є Юлія Терлецька (50% у статутному капіталі), Лариса Борзова, Анастасія Храмченко (по 25%). При цьому до 2020 року бенефіціаром СТ вважався Сергій Кравчук, генеральний директор великого виробника цукру "Галс Агро".

За даними держреєстру, «Полігональ» займається неспеціалізованою оптовою торгівлею.

Компанія у 2020 році отримала 1,63 млн грн чистого прибутку та 4,15 млн грн виторгу. За 2021 рік юрособа ще не надала фінансової звітності.

Нерухоме майно Гайсинського спиртзаводу, що підлягає приватизації, розташоване на шістнадцяти земділянках в Гайсині. Актив виставлено на продаж Фондом держмайна України (ФДМ) 7 вересня.

До складу підприємства входять виробничі та адміністративні будівлі, зерносховища, градирні, мелясно-мазутна станція, спиртосховище, ангари, насосні станції тощо, а також технологічне обладнання та необхідні комунікації.

Підприємство засноване у XIX столітті, модернізовано у 2016 році. У січні 2000 року Кабінет Міністрів України дозволив заводу виробництво компонентів для моторного палива. У липні 2000 року було затверджено державну програму "Етанол", що передбачала розширення використання етилового спирту як енергоносія, і завод (разом з іншими державними спиртзаводами) було включено до переліку виконавців цієї програми.

Виторг підприємства у 2019 році становив 14,5 млн грн, у 2020 році – 12,8 млн грн, у 2021 році – 10 млн грн.

Також вчора визначились переможці торгів з продажу інших підприємств спиртової галузі, розташованих на Вінниччині. І вони теж значно підвищували ставки… Так, приміром Барський спиртовий комбінат при стартовій ціні у 4,59 млн грн. «дістався» переможцю за 30 мільйонів, який «підняв планку» у 6,5 рази. У торгах приймало участь три учасника. Стартова ціна Тростянецького спиртзаводу складала 44,1 млн грн, а переможною виявилася пропозиція у 84 мільйони. Змагалися два учасники.