«Ми вдячні кожному українцю»: морпіхи Маріуполя розповіли про ситуацію

Новини Вінниці / «Ми вдячні кожному українцю»: морпіхи Маріуполя розповіли про ситуацію

Українські морпіхи, які від початку російського вторгнення тримають оборону Маріуполя, записали звернення із заблокованого міста. Вони розповіли, що у них немає боєприпасів і продуктів, однак вони тримаються до останнього. Воїни закликали українців продовжити їхню боротьбу до перемоги.

Відео звернення опублікувала журналістка ТСН Наталія Нагорна.

«Морська піхота в Маріуполі зараз. Щоб ніхто не міг сказати «іх просто взламалі». Досі тримаються, але немає чим триматися. Я прошу тих, хто може допомогти - надати допомогу хлопцям. Вони поки живі, вони не в полоні. Але скільки ще так «протримаються» - рахунок на години», - написала журналістка.

Відео вже показали в ефірі національного телемарафону, тож бачило і керівництво держави.

Незламні, але неймовірно змучені українські воїни розповідають, що від початку блокади Маріуполя, яка розпочалася 1 березня, відчайдушно боролися за кожен метр української землі. Боролися з ворогом, який переважає їх у живій силі в десять разів, який має величезну перевагу в наземній техніці, у кораблях та авіації.

«Ми - захисники Маріуполя. 36 бригада морської піхоти, яка до останнього тримала і тримає оборону цього міста. Ми не здавали позицій. Ми тримали кожен клаптик цього міста по нашій можливості. Але реалії такі, що місто дійсно опинилося в блокаді, в кільці. Жодного підвозу боєприпасів, продововольства не відбувалося. Тримали до кінця», - каже один з морпіхів.

Морпіхи подякували кожному українцеві, який вірив у них, який переживав за своїх воїнів, котрі опинилися у серці справжнього пекла, принесеного Росією на українські землі, в мирний український Маріуполь.

«Ми вдячні кожному українцю, який вірив в морську піхоту. І продовжує вірити. На цій вірі ми протримались так довго. Ми не залишили своїх позицій. Ми залишаємося вірними завжди. Слава Україні! Героям Слава!» - кажуть захисники.

Попри все, вони знаходять у собі сили посміхатися. І закликають народ боротися з ворогом до перемоги.

«Всі українці мають пам'ятати ціну цього супротиву. І довершити справу. Відстояти перемогу до кінця», - кажуть захисники міста.

За даними Нагорної, це відео було записане в Маріуполі 12 квітня близько 5 ранку.

«Люди, які просять продовжувати боротьбу і говорять про те, що трималися до кінця, в той момент хоч і знаходилися в оточенні, але не в полоні і говорили без примусу. Так, немає чим чинити опір. Але ніхто в світі не маж права їм дорікнути тим, що більше тримати оборону нічим і ніяк. Вони тримали багатотисячну орду на мужності та характері», - пише журналістка.

Раніше заступник командира полку «Азов» з Маріуполя «Калина» розповів, в яких тяжких умовах доводиться стримувати ворога захисникам міста та який неймовірний героїзм українські воїни демонструють щосекунди. Він також підкреслив, що вже два тижні «деякі політики» не виходять на зв'язок з захисниками Маріуполя. А вони потребують допомоги.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив, що командування робить усе можливе і неможливе, аби допомогти захисникам міста.

Олег Верлан

12 квітня, 2022