«Мріям не судилося здійснитися»: дружина захисника з Вінниччини, який загинув через пів року після весілля, поділилась щемливою історією

Новини Вінниці / «Мріям не судилося здійснитися»: дружина захисника з Вінниччини, який загинув через пів року після весілля, поділилась щемливою історією

Роман Кушнір, 28-річний військовослужбовець із Вінниччини, загинув у бою на Донеччині всього через пів року після весілля. На захист Батьківщини він став від самого початку повномасштабного вторгнення Росії, а у 2019-му проходив строкову службу Повітряних Силах України.

Історію життя та смерті коханого розповіла «Фактам» дружина Героя, яка не встигла насолодитися сімейним щастям, Вероніка Кушнір. Вона згадує чоловіка як виняткову харизматичну особистість, він завжди був турботливим і готовим прийти на допомогу.

Під час строкової служби Роман зарекомендував себе відповідальним та серйозним. Військову присягу та курс молодого бійця він пройшов у місті Васильків Київської області, а строкову службу – в Одесі.

Р.Кушнір звільнився зі служби у 2021 році. Пробував працювати у різних напрямках, мріяв про велику родину.

Планували одружитися Роман та Вероніка у жовтні 2022 року, однак плани зруйнувала війна. 25 лютого вінничанин добровільно та свідомо пішов захищати Батьківщину від окупантів. Простоявши добу в черзі у військкомат він був наполегливим і непохитним у своєму рішенні: «Я йду туди заради вас, щоб у вас все було добре».

Дружина розповіла, що тоді Роман не думав про винагороду, він просто відчував обов'язок боронити своє. Факт, що коли йому сказали, що вони будуть отримувати заробітну плату за службу, викликав у Романа здивування. Він казав: «Ви уявляєте, мені ще й будуть платити за те, що я пішов захищати свою Батьківщину, свій народ?».

Роман перебував у військовому званні «старшого солдата» та обіймав посаду стрільця-санітара 2 відділення 3 взводу оперативного призначення роти оперативного призначення спецпідрозділу «Ягуар».

Коли у червні 2022 року його відпустили додому лише на три дні – пара одружилася.

«Я одягнула красиву українську сукню, Роман був у військовій формі. Ми влаштували фотосесію, скромно відсвяткували розпис у кафе без музики, й чоловік повернувся назад до побратимів. Чекала його з перемогою, проте прожити довге та щасливе життя не судилося…» – сумно розповіла Вероніка.

Вона згадала, що 16 грудня 2022 року дізналася, що у підрозділі чоловіка знову є втрата, а сам він не вийшов на зв'язок.

«Почала панікувати, бо Роман завжди телефонував, як повертався з завдання. Наступного дня я пішла до паспортного столу змінювати прізвище у паспорті – аж тут дзвінок й новина, що мого коханого вже нема. Загинув внаслідок танкового обстрілу 15 грудня у населеному пункті Спірне Донецької області», – зазначила Вероніка.

 

Поховали Героя у рідному Тиврові на Вінниччині.

«Відтоді життя перетворилось на існування, лікує лише робота. Кожні вихідні їжджу до свого Ромчика із квітами, щоб помовчати, поплакати й вкотре розповісти, як мені бракує його ніжності та поцілунків…» – розповіла дружина Героя.

admin

28 травня, 2023