МОЗ поставив перед керівництвом Вінниччини складне питання

Новини Вінниці / МОЗ поставив перед керівництвом Вінниччини складне питання

Згідно зі сформованими МОЗ критеріями, Вінницька область дозволяється послабити карантинні обмеження. Регіон відповідає всім міністерським вимогам. Таким чином, Вінницька обласна комісія по ТЕБ і НС на черговому засіданні має прийняти відповідне рішення. Проте що саме «послабляти» на Вінниччині, коли карантин подовжено?..

Згідно зі сформованими МОЗ критеріями, у Вінницькій області дозволяється послабити карантинні обмеження. Регіон відповідає всім міністерським вимогам. Таким чином, Вінницька обласна комісія по ТЕБ і НС на черговому засіданні має прийняти відповідне рішення. Проте що саме «послабляти» на Вінниччині, коли карантин подовжено?..  

Ситуацію на Вінниччині у МОЗ вважають стабільною та контрольованою. Так, завантаження «ковідних» ліжок в регіоні становить 26,42%, охоплено тестуванням майже сотня людей на 100 тисяч населення, відсоток виявлення вірусу склав 4,66, спостерігається негативна динаміка, тому обласна комісія може розглядати заходи щодо пом'якшення.

В цілому послаблювати обмеження не можна лише в семи регіонах: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Харківській та Чернігівській областях.

Так, в Івано-Франківській і Львівській областях перевищено відсоток виявлення нових випадків коронавирусу і динаміка захворювання. Занадто багато нових випадків фіксують також на Волині та в Харківській області. А на Тернопільщині погіршилася динаміка хвороби. На Закарпатті перевищена норма завантаженості ліжок для пацієнтів з COVID-19, а на Чернігівщині - низький відсоток охоплення тестуванням.

Раніше в середу стало відомо, що Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до кінця літа і ввів рівні небезпеки.