Москва в облозі. Як «хитає» Росію через війну з Україною

Новини Вінниці / Москва в облозі. Як «хитає» Росію через війну з Україною

Війна Росії з Україною триває на різних фронтах. В «середині» країни-агресора відбуваються процеси, які теж «б’ють» по Кремлю.

Стисло, лише факти.

1. Фінансовий директор «Газпрому» в Санкт-Петербурзі покінчив життя «самогубством». В елітному селищі Ленінське Ленінградської області знайдено тіло заступника генерального директора Єдиного ррозрахункового центру «Газпрому» по корпоративній безпеці 61-річного Олександра Тюлякова та його передсмертну записку.

2. В країні продовжуються мітинги під гаслом «Ві війні!». Кількість затриманих поліцією РФ мітингувальників постійно зростає.

3. Матерів строковиків, які виступили з вимогою повернути їхніх дітей з України та не направляти більше на війну, арештувала поліція РФ.

4. Гаряча лінія, організована Міністерством оборони України для матерів, батьків, дружин, бабусь та дідусів російських окупантів під назвою «Повернись із України живим» наразі дійсно «гаряча» від величезної кількості дзвінків.

5. На ранок понеділка очікується катастрофічне падіння курсу рубля через заморожування 640 млрд.дол. Наразі курс 99.49руб./дол.

6. Мережа хакерів Anonymous та кіберрозвідка України продовжує зламувати сайти, частоти, теле- та радіосигнали в РФ. Так учора українські пісні транслювались по всіх каналах РФ, на одній із військових російських радіочастот звучить гімн України, в мережу надходять контакти та особисті дані як військових, так і керівництва держави.

7. Центробанк РФ підготував законопроект щодо заборони приватної криптовалюти в Росії. За організацію випуску та обігу таких грошей передбачені штрафи до 1 млн руб. (Приватна криптовалюта - це будь-яка криптовалюта, яку випускає не держава. До неї відносяться і найбільш популярні біткоін та ефіріум).

Щодо міжнародних корпорацій:

1. CEO Viber відправив Україні допомогу у 8,7 млн доларів.

2. Intel і AMD припиняють постачання мікрочіпів до Росії.

3. Завод Renault у Москві припиняє роботу.

4. «Старлінк» Ілона Маска тепер доступний в Україні.

5. Google запроваджує щодо російських державних ЗМІ заборону продажу реклами на платформах компанії.

Щодо дій іноземних держав:

1. Дональд Трамп різко змінив позицію, назвав дії РФ огидними та додав, що молиться за народ України.

2. «Франція посилить економічні та фінансові санкції проти Росії», - заявив Єлисейський палац та оголосив про нові заходи «щодо SWIFT».

3. Лідер Ічкерії Ахмед Закаєв запропонував Зеленському підписати угоду про військове співробітництво. Завдяки цій співпраці чеченські добровольці з Європи та самої України воюватимуть проти Росії.

4. «ЄС заморозить активи російських бізнесменів», - заявив голова Єврокомісії.

5. Київ отримає жилети, каски, окуляри нічного бачення, гранати та боєприпаси різних калібрів, йдеться у повідомленні Міноборони Португалії у Twitter.

6. «Сьогодні ми разом з нашими міжнародними партнерами почнемо рішучі дії, щоб виключити Росію зі світової фінансової системи, включаючи важливий перший крок - виключення російських банків із SWIFT. Ми продовжуватимемо працювати разом, щоб Путін поплатився за свою агресію», - повідомив британський прем’єр Борис Джонсон у Twitter.

7. Німеччина закриває повітряний простір для російських літаків.

8. Бельгія закриває повітряний простір для російських літаків.

9. Ісландія закриває повітряний простір для російських літаків.

10. Крім точкового відключення російських підсанкційних банків від SWIFT (поки що так), США, Канада, Великобританія та Євросоюз домовилися про заморожування активів Центробанку Росії. Тепер 640 млрд. доларів США активів Центробанку Росії їм недоступні!

Анна Пирогова

admin

27 лютого, 2022