«Москва» стала найдорожчою втратою РФ у війні. Доля майже усього екіпажу не відома

Новини Вінниці / «Москва» стала найдорожчою втратою РФ у війні. Доля майже усього екіпажу не відома

У Севастополь вранці 14 квітня карети швидкої допомоги доставили 14 моряків підірваного крейсеру «Москва», серед яких і начальник медичної служби корабля. Зазначається, що доля решти, 496 членів екіпажу невідома.

Про це повідомив журналіст Романа Цимбалюк. За його інформацією, військовослужбовці прибули до причалу на швидкісному катері, де на них вже чекали медики.

Раніше з’явилась інформація, що загалом з крейсера «Москва» нібито врятували 54 людини при екіпажі у 500. За непідтвердженою інформацією, на судні могли перебувати також 600 десантників...

Як повідомляє Forbes, підбитий російський флагманський крейсер став найдорожчою військовою втратою РФ у війні з Україною. Його приблизна вартість становить 750 млн доларів. Чому така сума? Врахували приблизна вартість такого корабля та приблизна вартість його ремонту, проведеного у 2020 році.

При цьому наголошується: для обчислення вартості «Москви» як такої її порівняли з крейсером того ж класу «Україна» (у 1995 році він коштував 720 млн доларів). Щодо вартості ремонту, то аналітики опираються на відомості «Кримської газети», де зазначено 30 млрд рублів, або 363 млн доларів за курсом на 14 квітня.

До вибухів на «Москві» найдорожчою втратою для Росії був десантний літак Іл-76 (вартість – 86 млн доларів) і великий десантний корабель «Саратов» (75 млн доларів).

Олег Верлан

14 квітня, 2022