Моргунов заявив, що корпус «екстренки» Вінницької лікарні швидкої допомоги побудований, не вистачає лише окремого обладнання

Новини Вінниці / Моргунов заявив, що корпус «екстренки» Вінницької лікарні швидкої допомоги побудований, не вистачає лише окремого обладнання

Основні будівельні роботи на новому корпусі Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги, що на вулиці Київській, завершені. Триває наповнення закладу обладнанням та меблями.

Основні будівельні роботи на новому корпусі Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги, що на вулиці Київській, завершені. Триває наповнення закладу обладнанням та меблями.

Про це у Facebook написав міський голова Сергій Моргунов, нагадавши, що корпус екстреної допомоги почали будувати ще у 2017 році, але він не перетворився на довгобуд.

«Ми розуміли, що це життєво необхідний проект, але водночас і амбітний. Вінниця - єдине місто, яке реалізує таку муніципальну ініціативу», - зазначив очільник міста.

Нагадаємо, на площі у 3500 кв м має розміститися відділення екстреної медичної допомоги, сучасна реанімація на 18 місць, ургентний операційний блок.

«За цими медичними термінами – нові можливості для порятунку вінничан. Сюди доставлятимуть важких пацієнтів, у тому числі постраждалих в ДТП. Зона обслуговування - до 100 км у радіусі, а це увесь госпітальний округ. Щоб пацієнта якомога оперативно і безпечно транспортували у потрібне відділення, машина швидкої заїжджатиме на спеціальну площадку всередину приміщення. Це підхід сучасних європейських клінік. Ще на етапі проектування закладу ми радились з фахівцями італійського госпіталю Дон Калабрія - одного з кращих у світі», - пригадав мер.

Фактично нова «екстренка» стане опорною лікарнею для Вінницької області. У той же час це найбільше медичне будівництво у місті, мета якого підняти рівень лікарської допомоги на найвищий рівень.

«Тільки монтажно-будівельні роботи профінансовано на понад 100 млн грн, левова частка з них – саме кошти громади. Співфінансування державного бюджету – близько 30%», - підкреслив С.Моргунов.

Він запевняє, що «наше завдання запустити новий корпус вже цього року», адже частина сучасного медичного обладнання придбана. Очікують завершення міжнародних торгів по решті.

«Але рушій тих змін, яких ми хочемо досягти по якості медичної послуги, саме – висококваліфіковані спеціалісти. Разом з колективом будемо впроваджувати нову філософію допомоги пацієнтам – за інноваційними методиками та у комфортних умовах», - запевняє міський голова.