Моргунов висловився щодо новорічної ялинки у Вінниці

Новини Вінниці / Моргунов висловився щодо новорічної ялинки у Вінниці

Мер Вінниці Сергій Моргунов поставив крапки у дискусії серед містян відносно того, чи ставити у Центральному парку новорічну ялинку. Очільник міста запропонував вінничанам святкувати у родинному колі. Святкові традиції місті частково збережуть, а заходи відбуватимуться у дистанційному режимі.

Мер Вінниці Сергій Моргунов поставив крапки у дискусії серед містян відносно того, чи ставити у Центральному парку новорічну ялинку. Очільник міста запропонував вінничанам святкувати у родинному колі. Святкові традиції в місті частково збережуть, а заходи відбуватимуться у дистанційному режимі.   

«Головним символом цих свят будь-якого міста є головна міська ялинка, - зазначив С.Моргунов у Facebook. - Я бачив, що і серед вінничан розгорнулась велика дискусія з цього приводу. Навіть є декілька петицій з цього приводу. Одні мешканці громади вважають, що цього року головну ялинку Вінниці ставити не потрібно і краще ці ресурси спрямувати на лікарні для боротьби з COVID-19. Інші навпаки за збереження цієї традиції, щоб в цей складний період для всіх міська ялинка додала людям позитивних емоцій».

Він нагадав, що ще у жовтні на сесії міської ради було виділено 83 мільйони гривень на створення додаткових «ковідних» ліжок у міських закладах та облаштування кисневих точок, придбання для лікарень додаткового обладнання, забезпечення потреби до кінця року в медикаментах, засобах захисту для медиків та збільшення муніципальних надбавок для «ковідних» бригад.

«Я щиро бажаю, щоб новорічні свята вінничани зустріли не в лікарні, а в сімейному колі. І не наражали себе та рідних на небезпеку підхопити вірус. Тому в цьому році головної вінницької ялинки в Центральному парку ім. Леонтовича не буде, а святкові заходи будуть перенесені в онлайн-формат», - запевнив очільник міста.

За його словами, у Вінниці збережуть традицію святкової ілюмінації на магістральних вулицях та прикрашення центру міста. На Майдані Незалежності встановлять вертеп, як і у минулі роки.

«Прошу всіх, коли будете робити фото на фоні цих локацій, дотримуватись соціальної дистанції та пам’ятати про інші прості правила, які дозволяють зберегти здоров’я собі і близьким людям», - підкреслив мер.

Олеся Рудницька

24 листопада, 2020